КС визнав конституційним законопроєкт про зменшення кількості народних депутатів до 300 - ЗМІ

КС визнав конституційним законопроєкт про зменшення кількості народних депутатів до 300 - ЗМІ

Фото: УНІАН

КС визнав законопроєкт №1017.

Конституційний суд України визнав конституційним законопроєкт про зменшення конституційного складу Верховної Ради і закріплення пропорційної виборчої системи.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерела у суді. 

“Конституційний суд вказав на суперечності з іншими нормами Конституції щодо безперервності влади, проте в цілому висновок щодо даного законопроекту позитивний”, - сказав співрозмовник.

Зазначається, що КС визнав законопроєкт №1017 про внесення змін до статей 76 і 77 таким, що відповідає Конституції, але із застереженнями. Крім того, зміни слід внести до інших статтей, у яких йдеться про чисельність депутатів. 

Як повідомлялося, наприкніці серпня президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до статей Конституції щодо зменшення конституційного складу парламенту та закріплення пропорційної виборчої системи.

Депутати під час засідання Верховної Ради 3 вересня підтримали постанову про направлення законопроєкту про внесення змін до Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи) до Конституційного суду для отримання висновку. В документі пропонують змінити дві статті у Конституції та доповнити перехідні положення. Насамперед, статтю 76, де зазначають, що "Конституційний склад Верховної Ради України – триста народних депутатів України, які обираються строком на п'ять років". 

Верховна Рада передала на розгляд Конституційному суду 8 законопроєктів

Верховна Рада передала на розгляд Конституційному суду 8 законопроєктів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація