КСУ визнав неконституційною частину статті, за якою заарештували Савченко

КСУ визнав неконституційною частину статті, за якою заарештували Савченко

Фото: УНІАН

Йдеться про те, що до підозрюваних у тероризмі не можна застосувати більш м’який запобіжний захід, крім тримання під вартою.

Конституційний суд визнав неконституційним положення Кримінального процесуального кодексу, за яким заарештували нардепку Надію Савченко.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Рішення було ухвалене у вівторок, 25 червня, "за" проголосували 10 суддів.

Як зазначається, йдеться про положення ч. 5 ст. 176 КПК, яке передбачає, що до підозрюваних в тероризмі не можна застосувати більш м'який запобіжний захід, ніж тримання під вартою. Суд скасував цю норму.

Окрім Савченко, подавачем скарги є ексголова Апеляційного суду АР Крим Валерій Чорнобук.

Надія Савченко поновила конституційні права громадян Конституційний суд України визнав неконституційним положення...

Опубликовано Надія Савченко Вторник, 25 июня 2019 г.

Нагадаємо, народну депутатку Надію Савченко та колишнього керівника організації зі звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, яких підозрюють у підготовці масштабного теракту у Києві, звільнили з-під варти 16 квітня. Броварський міжрайонний суд відпустив їх, оскільки термін їхнього арешту сплив. Перед цим судді не подовжили їм запобіжний захід.

Савченко та Рубана звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко депутатів переконало 30-хвилинне відео. На ньому вона разом із Рубаном у деталях планують терористичну атаку із тисячами жертв у Києві.

У травні 2018 року Савченко подала скаргу до Конституційного суду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація