Кулеба відреагував на заяву Лаврова, що "Україну треба привести до тями"

Кулеба відреагував на заяву Лаврова, що "Україну треба привести до тями"

Фото: Facebook / Dmytro Kuleba

Російський міністр звинуватив українську сторону в порушенні Мінських домовленостей.

Керівник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заяву російського колеги Сергія Лаврова про те, що "Україну треба привести до тями".

Реакція з'явилася на сторінці Кулеби у Twitter.

За його словами, у міжнародних партнерів протилежне бачення, що саме Росію потрібно приводити до тями. 

"Останній тиждень показав: усі партнери України чудово бачать, що до тями треба приводити РФ. Вони вже це роблять. Виваженість України, навпаки, відзначають позитивно. Спроба РФ нав’язати Україні образ "агресора" вже провалилася. Залишилися лише гучні заяви для телеглядачів в РФ", - написав український міністр закордонних справ. 

Так він прокоментував заяву Лаврова про те, що він "не бачить спроб Франції та Німеччини привести Україну до тями у зв’язку з загостренням ситуації на Донбасі". Він звинуватив українську сторону в порушенні Мінських домовленостей.

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. 

Тим часом Верховна Рада ухвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. Парламент вимагає від Росії припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України.

Новини з фронту: російські окупанти не полишають спроб відновити масштабні бойові дії

Новини з фронту: російські окупанти не полишають спроб відновити масштабні бойові дії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація