Кулеба заявив, що зустріч Байдена з Путіним не суперечить інтересам України

Кулеба заявив, що зустріч Байдена з Путіним не суперечить інтересам України

Фото: УНІАН

Кулеба вважає пропозицію Байдена щодо саміту з Путіним "прекрасним прикладом дипломатії".

Потенційна зустріч президента США Джо Байдена із лідером Російської Федерації Володимиром Путіним не суперечить інтересам України.

Про це український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю для CNN.

На його думку, пропозиція Байдена щодо саміту з Путіним є "прекрасним прикладом дипломатії". Кулеба також заявив про "виграний час", пояснивши, що очільник РФ не порушуватиме правила під час підготовки до діалогу зі своїм американським колегою.

"Я розумію тих, хто стурбований (щодо саміту. - Ред.) через відсутність інформації, теорії змови чи успадкований страх зради, - зауважив український дипломат і продовжив: - Але я бачу це з іншої точки зору - з професійної дипломатичної точки зору. І я не бачу нічого, що б суперечило інтересам України, принаймні зараз".

Додамо, що президент України Володимир Зеленський також позитивно оцінює можливу зустріч президентів США і Росії. На його думку, діалог між цими країнами має бути.

Як повідомлялося, Байден і Путін ще не погодили дату та місце можливої зустрічі.

Речник президента Росії розповідав, що саміт двох лідерів відбудеться влітку, а Байден заявляв, що сподівається зустрітися з лідером РФ у червні 2021 року під час весняного турне Європою. 

Як зазначав радник американського лідера з національної безпеки Джейк Салліван, президент США планує, зокрема, обговорити зі своїм російським колегою "українське питання".

Що зупинить Путіна: зброя, гроші чи дипломатія

Що зупинить Путіна: зброя, гроші чи дипломатія

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація