Лавров пообіцяв вплинути на бойовиків, щоб ті не перешкоджали гумдопомозі в ОРДЛО – комісар ООН

Лавров пообіцяв вплинути на бойовиків, щоб ті не перешкоджали гумдопомозі в ОРДЛО – комісар ООН

Фото: Reuters

Верховний комісар ООН у справах біженців заявив, що бойовики не дозволяють лагодити будинки й провозити ліки й їжу.

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Ґранді повідомив, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пообіцяв йому вплинути на бойовиків, щоб ті не перешкоджали надходженню гуманітарної допомоги жителям ОРДЛО від ООН.  

Про це він заявив в інтерв'ю ресурсу Комерсант.ru за підсумками перемовин у Москві.

На запитання про те, чи вирішене наразі питання про гуманітарну допомогу на Донбасі, Ґранді відповів:

"Знаєте, я там теж був — у листопаді. Я провів там два дні і дві ночі — ніч в Донецьку і ніч в Луганську. Якщо Сирію я знаю добре, то там я був уперше. І я на власні очі бачив ступінь руйнування — не такий, як у Сирії, але багато людей втратили все, що в них було".

При цьому Верховний комісар додав, що роботу організації на Донбасі не полегшує "місцева влада".

"І ми готові допомогти їм полагодити будинки, дати їжі і ліків, але нашу роботу не полегшують місцева де-факто влада. Вони ставляться до нас з підозрою, думаючи, що ми представляємо політичні організації. Але ми гуманітарна організація, а не політична. І наше завдання допомогти людям, допомогти тим, хто втратив будинки, особливо на лінії конфлікту", — розповів комісар.

На запитання про те, чи доводилося говорити про цю ситуацію з російськими співрозмовниками, Ґранді сказав:

"Так, і вони кажуть: ми не можемо вирішувати за інших. Але я ж не прошу за них вирішувати — я прошу на них вплинути. І вони мені обіцяли, навіть міністр Лавров".

"Крім того, Росія і сама постачає на Україну гуманітарну допомогу, а також приймає біженців з України — і ми вважаємо, що робить це добре", — також додав Верховний комісар ООН у справах біженців.

Нагадаємо, Держприкордонслужба повідомила, що на окуповані території Луганської та Донецької областей вдерся російський "гумконвой" із нібито дитячим харчуванням.

Гуманітарна допомога Авдіївці: чого в місті забагато, а чого не вистачає

Гуманітарна допомога Авдіївці: чого в місті забагато, а чого не вистачає

Повʼязані теми:

Наступна публікація