Лавров різко прокоментував рішення СБУ про заборону в'їзду Самойловій до України

Лавров різко прокоментував рішення СБУ про заборону в'їзду Самойловій до України

Фото: Reuters

У МЗС Росії звинуватили України в "русофобській параної і націоналістичних комплексах".

Глава МЗС РФ Сергій Лавров прокоментував рішення СБУ про заборону в'їзду до України російській конкурсантці  "Євробачення" Юлії Самойловій.

Про це повідомляють РИА Новости.

"Я вже все сказав. Це на совісті організаторів цього заходу", - заявив глава російського зовнішньополітичного відомства, відповідаючи на запитання, чи буде Росія робити якісь дії у відповідь в зв'язку з цим рішенням.

Своєю чергою в офіційному коментарі відомства заявили, що "українська влада вчергове підтвердили свій образ режиму, зараженого русофобською параноєю і націоналістичними комплексами".

"Заборонивши по лінії СБУ в'їзд до України представниці від Росії на "Євробачення-2017" Юлії Самойловій, Київ, мабуть, не на жарт злякався тендітної дівчини. Тим самим він не тільки продемонстрував свою політичну ущербність і слабкість, а й справжнє ставлення до так званих європейських цінностей. На першому місці у нього виявилася не турбота про проведення на гідному рівні пісенного, підкреслимо, пісенного конкурсу "Євробачення", а бажання перетворити будь-яку подію за участю України в політизований антиросійський шабаш", - повідомили у міністерстві.

У Лаврова підкреслили, що їм буде цікаво подивитися на "реакцію Європейського мовного союзу і його партнерів у Європі, зарубіжних кураторів України на цю чергову витівку Києва".

Нагадаємо, 22 березня, СБУ заборонила в'їзд в Україну російській учасниці "Євробачення" Юлії Самойловій на 3 роки. Рішення було прийнято на підставі одержаних даних про порушення нею законодавства України.

В останній момент у РФ вирішили, що на конкурс поїде дівчина з інвалідністю Юлія Самойлова. Проте є один нюанс – декілька років тому Самойлова їздила з гастролями до анексованого Криму, а це значить незаконно перетинала кордон нашої країни. Тепер СБУ належало вирішити, чи пускати Самойлову до України. 

17 березня у СБУ заявили, вибір артистки був російською стороною спланованим абсолютно свідомо, аби "зробити привід і подивитись на нашу реакцію". Поки Служба безпеки не готова говорити про візит Самойлової. 

Раніше Самойлова, яка гастролювала в окупованому Криму, розповіла про цю поїздку. За словами Самойлової, вона виступала у Керчі. Для неї це була типова поїздка. Співачку дивує, чому це взагалі когось зачепило.

Організатори "Євробачення" хочуть домовитись про виступ "забороненої" Самойлової в Україні

Організатори "Євробачення" хочуть домовитись про виступ "забороненої" Самойлової в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація