Лещенко передав до ГПУ документи щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Лещенко передав до ГПУ документи щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Фото: УНІАН

За словами нардепа, серед документів є оригінали з підписами Манафорта.

Народний депутат Сергій Лещенко передав до Генпрокуратури оригінали документів у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів та екс-очільника передвиборного штабу президента США Пола Манафорта.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні (23 травня - прим.ред.) під час допиту в Генпрокуратурі передав слідству оригінали документів, які мені у вівторок повернуло ФБР у зв'язку з закінченням слідства і засудженням Манафорта в Америці. Публікую протокол повернення мені речових доказів від ФБР", - повідомив він.

За словами Лещенка, зокрема, він віддав оригінальні документи з підписами Манафорта та печаткою компанії "Девіс Манафорт".

"Вони дозволяють відслідкувати переказ однієї із сум, що фігурує в "амбарній книзі" Партії регіонів. Серед документів є договір на переказ від Януковича на Манафорта 750 тисяч доларів з рахунку офшорної компанії з Беліза, який був відкритий у Киргизстані", - додав нардеп.

Також Лещенко зазначив, що аналогічна сума з аналогічною датою фігурує в "чорній бухгалтерії" Януковича.

"Це, поряд із безліччю експертиз в Україні та засудженням Манафорта в США, вчергове підтверджує правдивість амбарної книги Януковича. Сподіваюсь, генпрокурор Луценко перестане брехати американському істеблішменту та Джуліані про фейковість доказів, що він не припиняє робити, аби тільки зберегти посаду - і втягнувши Україну у внутрішньо-американські політичні розборки", - резюмував він.

Сьогодні під час допиту в Генпрокуратурі передав слідству оригінали документів, які мені у вівторок повернуло ФБР в зв'...

Опубликовано Сергій Лещенко Четверг, 23 мая 2019 г.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що народного депутата Сергія Лещенка викличуть до ГПУ та можуть вручити підозру за розголошення даних слідства про чорну касу "Партії регіонів" і можливе втручання у вибори в США.

До цього адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит до України, під час якого мав намір познайомитись з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Причиною скасування приїзду Джуліані назвав оточення Зеленського, у якому є "вороги США", і озвучив одне прізвище - нардепа Сергія Лещенка. Депутат, своєю чергою, заявив, що Джуліані був дезінформований генпрокурором України Юрієм Луценком, який нібито намовив на депутата задля збереження своєї посади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація