Лещенко поскаржився на стеження і натякнув на людей з оточення Порошенка

Лещенко поскаржився на стеження і натякнув на людей з оточення Порошенка

Фото: УНІАН

Нардеп наголошує, що проти нього збирають дані 

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що за ним стежать та ведуть прослуховування його про телефонних розмов.

Під час брифінгу парламентар подякував НАБУ за оперативну перевірку купівлі його елітного житла і додав, що суперечливі моменти має вказаної справи перевірити Національне агентство з питань запобігання корупції.

Окрім цього, Лещенко заявив, що за ним та іншими антикорупціонерами ведеться стеження та незаконний збір інформації.

"За нами, за антикорупціонерами, ведеться незаконне стеження, прослуховування наших телефонних  розмов, незаконний збір інформації, конференційних даних. Викид в Інтернет по мені, був зроблений через декілька годин після ухвалення угоди. Конфіденційна інформація була незаконно отримана та зманіпульована корупціонерами, із якими я веду боротьбу", - наголосив політик.

На його думку, низка людей з оточення одіозних політиків Ігоря Кононенка,  Олександра Грановського та Миколи Мартиненка  збирають інформацію проти нього. Лещенко наголосив, що ситуація довкола антикорупціонерів - результат політики, яку сповідує президент Петро Порошенко. 

 

"Люди Кононенка, Грановського, Мартиненка готують ґрунт для подальших атак, бо на кону мільйони, мільярди,  які крадуться з держбюджету. Все, що відбувається з нами, це результат тієї політики, яку сповідує президент, – натравлювати правоохоронні органи,  СБУ, прокуратуру, на борців з корупцію, з тими, хто їх викриває", - додав він. 

Нещодавно нардеп Сергій Лещенко став власником елітної нерухомості на вулиці Франка за 7,5 млн грн. В Мережі опублікували копію відомості з держреєстру майнових прав на нерухоме майно, у якій зазначено, що Лещенко купив квартиру площею 192 квадратних метра в серпні цього року.

Політик пояснив, що квартира була куплена за частину заощаджень як співзасновника "Української правди", позику від засновника УП Олени Притули і гроші його коханої – Анастасії Топольської. Лещенко заявив, що у 2013-2014 роках він задекларував дохід у сумі понад 100 тисяч доларів. 

Після перевірки законності купівлі квартири у НАБУ заявили, що не мають питань щодо ціни квартири та спроможності її  заплатити. Водночас, Бюро виявили адміністративні правопорушення, вчинені у процесі купівлі. По-перше, нардеп не міг брати безвідсотковий кредит у керівника "Укрправди", як це вказано в угоді між Притулою та Лещенком на десять років, оскільки це вважається подарунком. Гроші він міг взяти лише під відсоток не нижчий облікової ставки НБУ, тобто на нинішній момент – 15%.

Друге адміністративне порушення НАБУ побачило у тому, що Лещенко у деклараціях не показував статки матері, хоча вони, згідно з заявленою інформацією, прописані та проживають у одній квартирі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація