Лещенко відхрестився від російських грошей за "інформаційну війну" з Мартиненком

Лещенко відхрестився від російських грошей за "інформаційну війну" з Мартиненком

Фото: УНІАН

Депутат запевнив, що не отримує "гонорар" у розмірі 67 тисяч доларів на місяць.

Нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко заперечив обвинувачення екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, що він начебто отримує гроші з Росії за ведення проти нього інформаційної війни.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Це неправда, я не отримую ані 67 тисяч доларів, ні навіть 67 звичайних доларів ні за Мартиненка, ні проти Мартиненка. Навіть не знаю, що б я робив, якби отримував 67 тисяч доларів на місяць", – написав депутат.

До того ж Лещенко зазначив, що проти Мартиненка розслідуються кримінальні справи у Швейцарії, Чехії та Україні, а також може бути порушена справа в Австрії.

"І пора горе-корупціонеру зрозуміти: його проблема – не я, а він сам. Ну і прокурори зі Швейцарії, які не порушують кримінальні справи за замовленням", – додав депутат.

Нагадаємо, 26 листопада 2015 року народний депутат від БПП Сергій Лещенко оприлюднив документи, які підтверджують наявність кримінальної справи проти тоді ще нардепа та  голови енергетичного комітету Ради Микола Мартиненка, серед яких -  запит швейцарської прокуратури до Генпрокуратури на ім'я  Віктора Шокіна. Крім того, зазначалося, що кримінальне провадження проходить за підозрою у хабарництві та "відмиванні" коштів.

22 грудня 2015 року Верховна Рада ухвалила рішення Мартиненка про складання депутатського мандату після гучних звинувачень в одержанні хабаря в розмірі 30 млн швейцарських франків.

Так, журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям. Пізніше прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про кримінальне розслідування у справі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація