Лещенко запевнив, що згідно з європейськими цінностями не є альфонсом

Лещенко запевнив, що згідно з європейськими цінностями не є альфонсом

Фото: УНІАН

Депутат не робитиме пропозиції руки й серця жінці, котра подарувала йому гроші на квартиру.

Народний депутат Сергій Лещенко назвав квартиру в центрі Києва вартістю в 7,5 млн гривень дешевою. Колишній журналіст зробив собі ім'я на розслідуванні корупційних схем чиновників, а тепер змушений сам пояснювати в незручній ситуації, звідки взяв гроші на дорогу покупку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нардеп каже, що ні про що не шкодує, навпаки – радіє, бо йому пощастило. За квартиру в такому місці ціна, на його думку, низька. Уся справа – у валюті, якою рахувати. "Ця ціна, яку вказано, вона вражає у гривневу еквіваленті, а якщо порахувати у доларах, то ця ціна, я думаю, є настільки прийнятною для багатьох", - пояснив він.

Нардеп Лещенко прокоментував своє скандальне придбання квартири

Нардеп Лещенко прокоментував своє скандальне придбання квартири

Зі своєї кишені за квартиру він заплатив лише третину суми. Ці гроші зберігав готівкою в банківській скриньці. "Нормальні люди грошей вдома не зберігають, бо їх можуть завжди вкрасти. Для цього існують депозитні ячейки в банку", - заявив Лещенко. Жінок, які начебто оплатили депутатові ще дві третини вартості квартири, він називає майже членами родини. Каже, повертатиме 100 тисяч доларів тільки колишній колезі по роботі – власниці "Української правди" Олені Притулі, яка дала йому безвідсоткову позику на 10 років. Решту грошей за житло отримав від коханої Насті Топольської – і вони поверненню не підлягають. "Квартира купується разом з близькою до мене людиною. І як можна взагалі казати "альфонс", якщо це передбачає зовсім інші цінності? Європейські цінності передбачають спільну участь в побудові сімейного життя", - каже депутат.

За 10 хвилин їзди від Хрещатика Лещенко вже має дві квартири. Та він виправдовується: одна з них – іще радянська, і це родинне житло. Інша, на 60 квадратів, придбана вже ним самим. Та для нового життя депутата вона замала. У придбаній квартирі, вже на 200 квадратів, Лещенко планує облаштувати музичну студію для коханої. "Вона дуже відомий в Україні діджей, виступає багато за кордоном. І основний дохід отримує за кордоном. Відповідно, в українські податкові органи він не потрапляє, оскільки вона не є резидентом за українським податковим законодавством. От і все", - пояснив він.

Роман Сергія із зіркою дискотек розпочався на початку літа. Щойно про це стало відомо, Топольська уславилася тим, що не змогла відповісти на запитання, що таке Іловайський котел. А от її офіційний чоловік, із яким вона вже 7 років не живе разом, новітню історію України знає не з підручників. Діджей Топольський воює добровольцем в АТО. На своїй сторінці у Facebook він запрошує всіх на свій концерт та жартує, що на ньому навряд чи заробить на квартиру, хіба що на велосипед. Коментувати скандал телефоном відмовляється.

Лещенко тим часом про одруження з дивовижно щедрою до нього коханкою не думає. "Для цього є формальні обставини, які потребують часу", - пояснює він. Владнати формальності депутату найближчим часом належить і в НАБУ. Антикорупційні детективи, які мають перевірити походження його коштів на квартиру, поки що жодного документа від нардепа не отримали.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація