Лещенко звинуватив Луценка у “брудній грі” та переклав на нього відповідальність за неприїзд Джуліані

Лещенко звинуватив Луценка у “брудній грі” та переклав на нього відповідальність за неприїзд Джуліані

Фото: УНІАН

Депутат впевнений, що всі дії генпрокурора спрямовані на збереження своєї посади.

Народний депутат Сергій Лещенко впевнений, що скасування візиту приватного адвоката Дональда Трампа до України є наслідком “брудної гри” генпрокурора України Юрія Луценка. Про це Лещенко заявив у понеділок, 13 травня, під час брифінгу у Києві.

За словами депутата, Луценко через особисті канали вийшов на Рудольфа Джуліані і “продав” йому історію, згідно з якою низка українських депутатів та екс-віце-президент Джо Байден були втягнуті до корупційної схеми отримання прибутку від газової компанії “Буризма”.

"Була підготовлена доповідна записка, яку передавали Джуліані, про те, що вони встановили безліч фактів, які стосуються отримання Байденом якихось матеріальних вигод, якихось змов з українськими політиками", - сказав депутат під час брифінгу.

Начебто, згідно з переданою Джуліані запискою, тодішні віце-президент та держсекретар США 2014 року отримали пропозицію від екс-міністра екології України Миколи Злочевського поділитися доходами газової компанії “Буризма”, і посадовці ніби погодились.

"Настав 2017 рік і Байден зрозумів, що час йти з Білого дому, тому що виграв Трамп. І в свою останню поїздку в Україну він вимагав - ні, не боротьби з корупцією, а від Порошенка гарантій, що ніхто не буде розслідувати Буризму. А натомість Байден нібито пообіцяв допомогти встановити контакти з адміністрацією Трампа. Така ось історія, яку Луценко "продав" Джуліані", - зазначив Лещенко.

Нардеп каже, що не впевнений у правдивості цієї версії, і взагалі вважає її не надто логічною “з погляду банальної політичної логіки”, втім, впевнений, що Джуліані повірив.

Зазначимо, що викладена Лещенком інформація нещодавно була опублікована у New York Times - там підтверджувалось, що Луценко зустрічався з Джуліані. І причиною зустрічі називалось саме начебто втягування американських чиновників у корупційну змову з українськими посадовцями.

Нагадаємо, днями адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит до України, під час якого мав намір познайомитись з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Причиною скасування приїзду Джуліані назвав оточення Зеленського, у якому є "вороги США", і озвучив одне прізвище - нардепа Сергія Лещенка. Депутат заявив, що Джуліані був дезінформований генпрокурором України Юрієм Луценком, який нібито намовив на депутата задля збереження своєї посади.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація