Лікарі попередили Сенцова про фатальні наслідки, а після місяця голодування будуть заливати поживну суміш в ніс

Лікарі попередили Сенцова про фатальні наслідки, а після місяця голодування будуть заливати поживну суміш в ніс

Фото: Reuters

Його внутрішні органи перебувають у задовільному стані.

Лікарі, які спостерігають за станом українського політв’язня Олега Сенцова, очікують до 30-го дня його голодування негативної реакції, яка вимагатиме їхнього втручання.

Про це заявив його адвокат Дмитро Дінзе, пише Радіо Свобода.

"Коли таке станеться, його зондуватимуть, заливатимуть поживну суміш в ніс. Однак, якщо він не перестане і після цього відмовлятися від їжі, то кінець буде фатальний. Це не була погроза, лікар просто попередив Олега", – вказав Дінзе.

"Виглядає він у цілому нормально, за ним стежать лікарі. Робили ультразвукове дослідження, оглядали. Внутрішні органи в нормі, перебуває в задовільній формі", –  розповів захисник про стан українця.

Дмитро Дінзе, кінорежисер Аскольд Куров, який також зустрівся з Сенцовим 4 червня, та кримський архієпископ УПЦ КП Климент залишилися в місті російському Лабитнангі, де розміщена колонія.

Священик, який отримав дозвіл адміністрації колонії на побачення з Сенцовим, в понеділок не встиг зустрітися зі співвітчизником.

У Криму вперше зустрілися матері Кольченка та Сенцова

У Криму вперше зустрілися матері Кольченка та Сенцова

Нагадаємо, до  політв'язня Кремля Олега Сенцова в російське місто Лабитнангі приїхав архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент. Але раніше Сенцов відмовився від зустрічі зі священиком через свої атеїстичні погляди.

25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Як повідомлялося, ув’язненому Сенцову розпочали проводити підтримувальну терапію. Його сестра вважає це ознакою того, що справи зі здоров’ям Олега кепські. Такого ж висновку дійшли в експертній раді лікарів Європейської клініки лікування печінки "Регенерація". Повідомляється, що у нього вже почали випадати зуби.

Через це по світу прокотилася акція на підтримку Сенцова. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація