Льовочкін і Фурсін виявилися причетними до "справи Каськіва" - ЗМІ

Льовочкін і Фурсін виявилися причетними до "справи Каськіва" - ЗМІ

Іван Фурсін під час засідання Верховної Ради. / Фото: УНІАН

На офшори екс-регіоналів перекидалися гроші Агентства Національних проектів.

Народні депутати України екс-регіонали Сергій Льовочкін та Іван Фурсін стоять за офшорами, на які були переведені гроші з Агентства Національних проектів, яке очолював Владислав Каськів.

Про це йдеться у розслідуванні Слідства.Інфо.

Слідчі, які розслідують справу Каськіва, встановили, як зникли з України 95 млн грн., виділених інвестору проекту "Якісна вода" компанії "Торговий дім "Борисфен".

Спочатку гривні перевели на долари, а потім перекинули на Кіпр. Після цього місцева компанія розподілила гроші між ще трьома компаніями – однією з Кіпру і двома з Віргінських островів.

Фірми, на які перекидали гроші, тісно пов'язані з банками Траста Коммерцбанка та Місто Банк, ниточки від яких ведуть до нардепа Івана Фурсіна.

Латвійський банк Траста Коммерцбанка фігурував у гучному скандалі з "Вишками Бойко" разом теперішніми народними депутатами і дуже близькими бізнес-партнерами Сергієм Льовочкіним і Іваном Фурсіним.

Ще фігурант історії – компанія Левіді Венчез Лімітед. На неї теж перекидали позичкові гроші і вона також пов'язана з Фурсіним: це одна з фірм, через яку Фурсін є акціонером "Місто Банку".

Посередником між Фурсіним та Каськівим виступала Ірина Майборода. Вона раніше очолювала "Благодійний фонд Івана Фурсіна", а зараз є членом спостережної ради "Місто Банку".

У розслідуванні йдеться, що у Фурсіна дуже тісні бізнесові стосунки з Сергієм Льовочкіним та його родиною, а також із засновником Траста Коммерцбанка Ігорем Буймістером та його колегою Чарльзом Трехерном. Усі вони тепер – серед акціонерів "Місто Банка".

"Це невеличкий, але ще один дуже важливий доказ можливої причетності Фурсіна до грошей з національних проектів, оскільки рахунки "віргінців" були відкриті саме в Траста Комерцбанка", - йдеться у розслідуванні "Слідства.Інфо".

Фурсін – член неформального "газового" угрупування, куди крім нього входять відомі своєю проросійською орієнтацією Дмитро Фірташ, Юрій Бойко та Сергій Льовочкін. Саме Фурсін був молодшим партнером Фірташа та російського "Газпрому" в скандальній компанії "Росукренерго".

Нагадаємо, колишнього главу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва затримали в Панамі. Його можуть екстрадувати до України протягом 30 діб. 

Владислава Каськіва звинувачують у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках на суму 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг з ТОВ "Глорія". Також розслідується ще кілька епізодів на значно більші суми розкрадань державних коштів.

Каськів був лідером партії "Пора", яка брала участь у Помаранчевій революції. З 23 грудня 2010 року до 15 березня 2014 року він був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. Крім того, Каськів запам'ятався завдяки скандалу з лижним інструктором з Іспанії.

Владислава Каськіва заарештували в Панамі

Владислава Каськіва заарештували в Панамі

Повʼязані теми:

Наступна публікація