Льовочкін назвав матеріал про його французьку віллу спекуляцією

Льовочкін назвав матеріал про його французьку віллу спекуляцією

Одіозний політик спростував будь-які звинувачення / Фото: Українська правда

Скандальний політик заявив про користь РосУкрЕнерго. 

Екс-глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін переконаний, що будь-які звинувачення щодо його незадекларованого майна – спекуляція.

Про це скандальний український політик заявив в інтерв'ю для видання "Фокус".

Льовочкін пояснив скандальне розслідування Сергія Лещенка щодо його незадекларованого  майна у французькому муніципалітеті Сен Жан Кап Ферра складним терміном "спекуляція принципом пов'язаності абсолютно різних тем за ознакою номінальних директорів".

"Пояснюю: у багатьох офшорних юрисдикціях, і зокрема, на Кіпрі, існує інститут номінальних директорів. Юридичні та адвокатські компанії, що діють в інтересах клієнта при створенні компанії, залучають для цього людей, професія яких - бути директором, підписувати формальні документи, пов'язані з різною звітністю.

Функція директора чисто номінальна. Посадових осіб таких компаній так і називають - номінальними директорами. Один директор може працювати зі ста і більше клієнтами та компаніями, які ніяк не пов'язані між собою", - пояснив екс-глава АП.

Льовочкін переконаний, що українці йдуть в інші юрисдикції через нестабільність бізнесу в Україні та неефективність законодавства, яке потребує реформ.

"В Україні можна прокинутися і дізнатися, що твій бізнес за рішенням суду вже не твій, а ти - жертва рейдерської атаки. В Україні поки немає ефективного антирейдерського законодавства, справедливої судової системи, механізмів захисту прав власності. Для виправлення цієї ситуації необхідні реформи", - переконаний одіозний політик.

Однак, на пряме запитання, чи є французька вілла його власністю, Льовочкін не дав чіткої відповіді, заявивши лише, що його "особисті активи задекларовані усі без винятку".

Втім, Льовочкін упевнено спростував будь-який зв'язок із РосУкрЕнерго.

"Я вже неодноразово говорив, що в РосУкрЕнерго не брав участі. Хоча, до речі, не вважаю цю компанію проблемою для України. Її бізнес був у тому, що купувався дешевий туркменський газ, транспортувався через територію Росії та дешево продавався в Україні", - пояснив він.

Однак, попри різкі звинувачення Лещенка у спекуляції, Льовочкін пояснив, що не збирається судитися із нардепом.

Нагадаємо, що народний депутат від БПП Сергій Лещенко опублікував розслідування щодо шикарного маєтку екс-глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна у французькому муніципалітеті Сен Жан Кап Ферра. Перші фото маєтку Льовочкіна минулого року опублікувала донька "правої руки" утікача Віктора Януковича. На світлину потрапила родина екс-глави АП, характерний паркан та ліхтарі. Про те, в якому районі розташований маєток поговорювали політики та бізнесмени. Згодом неназвані джерела Лещенка звузили фокус пошуків  дачі Львочкіна у Сен Жан Кап Ферра та назвали конкретну частину мису. Вартість нерухомості оцінюється у 40 мільйонів євро.

Працівниця місцевої мерії розповіла нардепу, що  Льовочкіну належить одразу п'ять земельних ділянок, об'єднаних однією територією та поштовою адресою. Оформлена нерухомість з 2005 року на данську компанію Glorietta Investments I APS. У 2014 вказану компанію перейменували на Glorietta Investments I APS.

Повʼязані теми:

Наступна публікація