Льовочкін заявив про "похорон" фракції "Опозиційний блок" у парламенті

Льовочкін заявив про "похорон" фракції "Опозиційний блок" у парламенті

Фото: УНІАН

Він зазначив, що фактично із фракції вийдуть ще 20 депутатів.

Народний депутат України Сергій Льовочкін заявив, що після виключення його та Юрія Бойка із фракції, фактично стався "похорон Опозиційного блоку".

Про це він розповів журналістам у кулуарах парламенту.

"Друге - це фактично похорони "Опозиційного блоку". Ми ж розуміємо, що виключені не Бойко і Льовочкін, а 20 осіб з фракції 43-х більше не беруть участь у засіданнях фракцій і не голосують консолідовано з тією групою, яку представляють колишні "донецькі"…Політичні похорони "Опозиційного блоку" - це сумна новина. Але є і хороша новина. На цій основі виникла "Опозиційна платформа – За життя", яка неодмінно переможе на наступних парламентських виборах, єдиний кандидат Бойко безсумнівно буде у другому турі і має пристойні шанси на перемогу", - заявив Льовочкін.

Він також зазначив, що весь цей розкол відбувся за сценарієм чинної української влади для того, щоб кандидат від Півдня та Сходу не потрапив у другий тур президентських виборів.

"По-перше, те що сталося - це атака на кандидата в президенти Юрія Бойка. Він один з лідерів гонки. Вже зараз зрозуміло, що Бойко і Тимошенко це два кандидати, які мають шанси на другий тур. Це було здійснено на руку чинному президентові", - підкреслив Льовочкін.

Нагадаємо, 20 листопада співголова фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул заявив, що народних депутатів України Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна було виключено із фракції. Своєю чергою нардеп Юрій Бойко після виключення з "Опоблоку" анонсував створення у парламенті нової депутатської групи.

Перед тим, 9 листопада лідери партій "За життя" і "Опозиційний блок" Вадим Рабинович і Юрій Бойко підписали угоду про створення "Опозиційної платформи – За життя". Згодом вона одноголосно висунула кандидатуру Юрія Бойка для участі в президентських виборах. До цього об’єднання не приєдналась інша частина депутатів "Опозиційного блоку", яких пов’язують із олігархом Рінатом Ахметовим.

Із "Опозиційного блоку" виключили двох нардепів

Із "Опозиційного блоку" виключили двох нардепів

Повʼязані теми:

Наступна публікація