Луценко "категорично спростував" повідомлення про фінансування зустрічі Порошенка і Трампа

Луценко "категорично спростував" повідомлення про фінансування зустрічі Порошенка і Трампа

Фото: Кадр із "Право на владу"

Генпрокурор зазначив, що західні видання часом не користуються принципом збалансованої інформації.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, який зараз перебуває із візитом у США, назвав недостовірною інформацію про "платну" організацію зустрічі між президентом України Петром Порошенком і президентом США Дональдом Трампом.

Про це Луценко сказав в інтерв’ю "Голосу Америки".

"Мені дуже шкода, що останнім часом навіть дуже солідні західні видання не користуються принципом збалансованої інформації і не намагаються дізнатися точку зору сторони, про яку вони пишуть", - сказав він.

Юрій Луценко зазначив, що адміністрація Порошенка вже прокоментувала скандальну публікацію.

"Про запитання про зустріч пана Порошенка і пана Трампа адміністрація президента України вже дала обґрунтовану відповідь. Інформація, поширена BBC в цій заяві, визнана недостовірною, і адміністрація президента категорично спростовує будь-які фінансування зустрічі двох глав держав", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, в статті ВВС йшлося про те, що зустріч президентів США Дональда Трампа та України Петра Порошенка в червні 2017 року була організована за великі гроші. В розслідуванні ВВС з посиланням на джерела повідомлялося, що спочатку зустріч Порошенка й Трампа планувалася короткою. Київ хотів більше часу на переговори. Тому, мовляв, підключили неофіційні канали – вийшли на адвоката Трампа Майкла Коена, який за своєї сприяння в проведенні розширених переговорів ніби отримав від 400 тис. до 600 тис. доларів. 

Адміністрація президента України назвала цю інформацію фейком. В Адміністрації наголосили, що зустріч була організована винятково дипломатичними шляхами, зокрема з допомогою посольства України в США. У Порошенка вимагають опублікувати спростування інформації і обіцяють подати позов до суду у разі, якщо цього не відбудеться. 

За зустріч Порошенка з Трампом Майкл Коен отримав щонайменше 400 тисяч доларів

За зустріч Порошенка з Трампом Майкл Коен отримав щонайменше 400 тисяч доларів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація