Луценко під вигуки "Медведчук" пообіцяв притягнути до відповідальності ляльковода Савченко і Рубана

Луценко під вигуки "Медведчук" пообіцяв притягнути до відповідальності ляльковода Савченко і Рубана

Фото: УНІАН

Сьогодні Рада дозволила заарештувати народну депутатку.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сьогоднішнє голосування щодо арешту Надії Савченко - лише початок процесу викриття "антиукраїнського фронту".

"Терористичний дует Рубана і Савченко не є окремим епізодом. Впевнений в тому, що він координується з усіма іншими елементами антиукраїнської діяльності. І СБУ, і військова прокуратура мають головне завдання - встановити того ляльковода, який заряджає листівками, грошима, мінами, гранатами проти української держави. Тому сьогодні тільки початок процесу, а не кінець. Ми здогадуємося, хто цей ляльковод. Бо чуємо тут гасла так званого "Українського вибору". Ми щойно чули не один раз у промовах народного депутата, суб'єкта мого подання, про збройний переворот на Майдані, про олігархів, які його нібито фінансували, про те, що Порошенко розв'язав війну... Все це ми вже чули в Сімферополі, Луганську і Донецьку. І автор цього поки що схований за лаштунками", - сказав він.

Луценко пообіцяв притягнути до відповідальності "головного ворога України", який організовує внутрішній "підривний антиукраїнський фронт". В цей час депутати в залі викрикували "Медведчук!", маючи на увазі голову "Українського вибору".

У ВР переглядають відеодоказ причетності Савченко до організації теракту

У ВР переглядають відеодоказ причетності Савченко до організації теракту

Нагадаємо, Савченко інкримінують взаємодію із ватажками бойовиків, змову із Володимиром Рубаном, який уже під арештом, та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави та захоплення влади.

Савченко визнала, що причетна до вивезення зброї з окупованих територій та розмов про організацію терактів. Але назвала це власною спецоперацією. 

Із 40-сторінковим поданням Генпрокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності та арешту Савченко можна ознайомитися на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація