Луценко підписав підозру Довгому

Луценко підписав підозру Довгому

Фото: УНІАН

Генпрокурор зробив це перед відрядженням.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру депутату Ради від "Волі народу" Олесю Довгому.

Про це "Українським Новинам" повідомив прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Так, підписав (повідомлення про підозру)", - сказала вона. Нагадаємо, напередодні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" ексклюзивно повідомив, що вже направив до ГПУ подання на оголошення підозри Довгому

За словами Сарган, генпрокурор підписав підозру перед відрядженням. Точну дату вона не озвучила.

Зазначається, що Довгий підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Олесю Довгому закидають земельні махінації у столиці за часів роботи секретарем Київради. У справі фігурують 45 гектарів землі на заповідному Жуковому острові, лише номінальна вартість котрих сягає 82 мільйони гривень. Луценко на засіданні комітету показав документи від жовтня 2007 року з підписом Довгого.

Тодішній депутат міської ради Наталія Новак твердить, що тоді в залі навіть не було кворуму, для нього спеціально змінювали порядок денний, плутали номери рішень, аби депутати не розуміли, за що саме голосують, а в кулуарах циркулювали чутки про 2 млн доларів, виділені на кожну фракцію, котра підтримала незаконне виділення землі.

Довгий запевняє, що останньою ланкою в ухваленні рішень Київради є міський голова – тоді це був Леонід Черновецький. Тож, мовляв, вимагати відповіді треба у нього. 

11 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Довгого. За відповідне рішення проголосував 251 нардеп. 

ВР зняла депутатську недоторканність у 3 народних депутатів

ВР зняла депутатську недоторканність у 3 народних депутатів

Повʼязані теми:

Наступна публікація