Луценко підтвердив, що Єфремова підозрюють в причетності до створення "ЛНР"

Луценко підтвердив, що Єфремова підозрюють в причетності до створення "ЛНР"

Фото: УНІАН

За словами генпрокурора, тиждень тому слідчі отримали прямі свідчення про причетність екс-регіонала.

Екс-лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підозрюється, зокрема, у сприянні створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР".

Про це сьогодні на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тиждень тому отримали прямі свідчення причетності громадянина Єфремова до організації "ЛНР". Громадянин Єфремов підозрюється у заволодінні майном "Лугансквугилля", вчинення умисних дій з метою зміни кордонів України, порушення Конституції, що призвело до загибелі людей, здійснення організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР", – розповів Луценко.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі повідомляли, що у слідства з'явилися докази, які дозволяють підозрювати Єфремова в причетності до створення сеператистської "республіки" в Луганській області. І що саме інформація про це могла спонукати Єфремова до спроби залишити країну.

Нагадаємо, сьогодні Олександра Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль" з квитком на Відень. Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Раніше колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявив про повернення йому закордонного паспорта і зняття електронного браслета стеження.

"З мене знято всі обмеження, тільки запорука все ніяк не повертають", – сказав він.

Екс-депутата звинувачували у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року. Єфремов був затриманий в лютому 2015 року. Йому було призначено заставу в розмірі 3,6 млн гривень. У травні поточного року ГПУ заявила, що зробить все, щоб Єфремову змінили запобіжний захід і зобов'язали носити електронний браслет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація