Луценко повідомив, скільки посадових осіб підозрюються у держзраді

Луценко повідомив, скільки посадових осіб підозрюються у держзраді

Фото: Право на владу

Генпрокурор розповів процедуру покарання за держзраду.

Близько 730 посадових осіб, очевидно, скоїли державну зраду.

Про це в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Я говорю про так званих "прокурорів" Криму у складі Росії, про депутатів, які голосували про відторгнення Крим. Сьогодні закон про призначення Луценка, який так багато критикували, дає можливість притягувати цих людей до заочного засудження", - наголосив генпрокурор.

Також він розповів деталі процедури заочного засудження.

"Процедура цього засудження – публікація повідомлення двічі підряд, повісток, де просять дати свідчення. Потім їх запрошують через певні судові процедури. Далі справа може бути подана до суду", - пояснив він.

"У мене в руках "Урядовий кур'єр" за 3 червня, де уже за тиждень роботи нового закону близько 730 прізвищ тих, хто підозрюється у державній зраді: "прокурори", "депутати" "судді", які сьогодні служать окупаційній владі. Приблизно у серпні-вересні суд визначить міру покарання. Закон визначає її – до 12 років із конфіскацією всього майна.

Думаю, навіть заочне засудження з конфіскацією майна з неможливістю пересуватися будь-де окрім озера Байкал і "прочих прелестей матушки России", буде першим кроком до відновлення справедливості", - резюмував Луценко.

12 травня, під час засідання Верховної Ради нардепи підтримали призначення лідера фракції  БПП у парламенті Юрія Луценка генеральним прокурором України. За нього віддали голос 264 депутати, утрималися - 16, не голосували - 33.

Луценко пообіцяв «приїхати на допит до Аксьонова», але з українською армією

Луценко пообіцяв «приїхати на допит до Аксьонова», але з українською армією

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація