Луценко пояснив, як можна пришвидшити процес запуску спеціалізованого антикорупційного суду

Луценко пояснив, як можна пришвидшити процес запуску спеціалізованого антикорупційного суду

Фото: УНІАН

Генпрокурор пропонує набрати нових суддів до Печерського суду.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що процес створення в Україні спеціалізованого антикорупційного суду, де б розглядали справи проти високопосадовців, може затягнутися років на три. Тому він пропонує створити такий суд уже на базі існуючого, попередньо оновивши його склад.

Про це Луценко сказав у прямому ефірі програми ТСН.Тиждень.

"Я вважаю, що спеціалізовані антикорупційні судді мають існувати. Бо на сьогоднішній день у нас є проблема не тільки з якістю суддів (я про це не можу згідно із законодавством говорити), але і щодо їхньої кількості. Ви знаєте, що в Печерському суді є лише шість суддів, які можуть розглядати декількасот (приблизно 800) найрезонансніших справ? Я це знаю. Я з цим змушений стикатися", - нарікає генпрокурор.

Він стверджує, що "окрема судова інституція з нуля, без будинку, комунікацій, персоналу, фінансування – це міф років на три".

"Моя пропозиція, яка вже викладена в законопроект, дуже проста. Усередині вже існуючої Кримінальної палати суддів створюємо окрему спеціалізовану палату в справах корупції категорії "А". Тобто на базі того ж Печерського суду ми набираємо з нуля через відкриті конкурси під контролем громадських організацій нових суддів (наприклад, п'ять), які будуть розглядати будь-які справи – від НАБУ, від СБУ, від ГПУ щодо високопосадовців. Це треба завершити до кінця року", - сказав генпрокурор.

Луценко також повідомив, що Генпрокуратура розслідує нові гучні справи проти нардепів та чинних міністрів.

Ніхто не сховається – ні за кордоном, ні за мандатом, - Юрій Луценко

Ніхто не сховається – ні за кордоном, ні за мандатом, - Юрій Луценко

Повʼязані теми:

Наступна публікація