Луценко розповів, чим ФБР допомогло у розслідуванні справи про вбивство Шеремета

Луценко розповів, чим ФБР допомогло у розслідуванні справи про вбивство Шеремета

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Генпрокурор висловився проти будь-якого витоку внутрішньої службової інформації.

Експерти Федерального бюро розслідувань США на законній основі співпрацюють з МВС та Генеральною прокуратурою щодо розслідування кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це під час брифінгу у Чернігові після представлення нового прокурора області повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.



"Вони вже допомогли нам у встановленні типу вибухівки, проведенні автоекспертизи, роботі з відеоматеріалами тощо", - повідомив він деякі подробиці розслідування. 


Також висловився проти будь-якого витоку внутрішньої службової інформації, що може лише зашкодити розслідуванню.

"Коли ми будемо готові до публічної частини, зокрема оприлюднення фотороботів, ми це обов'язково зробимо", - запевнив він.


"Робота триває", - резюмував він.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Пізніше з'явилося відео на якому нібито зафіксований момент закладання вибухівки під машину, в якій загинув журналіст Павло Шеремет. Весь ролик був змонтований з різних відеокамер зовнішнього спостереження, які були встановлені поряд з будинком загиблого. Як видно з кадрів, у закладанні бомби брали участь двоє людей - чоловік і жінка.

Шеремет

Людина правди: друзі Павла Шеремета розповіли по насичене життя журналіста

Людина правди: друзі Павла Шеремета розповіли по насичене життя журналіста

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація