Луценко розповів, чому перестав ходити на концерти "Кварталу" та про розмови із Зеленським-президентом

Луценко розповів, чому перестав ходити на концерти "Кварталу" та про розмови із Зеленським-президентом

Фото: ТСН.ua

Луценко висловив Зеленському своє несприйняття "Сказочної Русі".

Юрій Луценко та Володимир Зеленський, ще коли перший не був генпрокурором, а другий – президентом України, приятелювали. Луценко відвідував концерти "Кварталу 95", ті ж про нього жартували зі сцени, і навіть коли він уже був у в'язниці.

"На концерти "Кварталу" до свого арешту ходив. "95-й Квартал" жартував наді мною регулярно. Інколи влучно, інколи ні. Я, звичайно, посміхався. Коли я був у в’язниці, "Квартал" щодо мене якраз був дуже компліментарним. "Отут у залі мав би бути Луценко…". Потім, я пам’ятаю, була сценка, де Пшонка мене арештовував, а я перевдягався у його шинель і його арештовував. Женя Кошовий демонстрував у камеру годинник, який я йому подарував, щоб я посміхнувся в своїй камері. Це було приємно. Щось таке приємне було. Якщо чесно… ну, ви ж знаєте, що в "Лук’яні" 2 роки ніяких дзвінків або побачень не надавали. А в колонії у мене вже була можливість дзвонити в день до півгодини на добу. Якось подзвонив Зеленському. Він спочатку не повірив, а потім каже: "Юрий Витальевич, сколько лет, сколько зим, посидеть бы". Я говорю: "Я уже посидел, спасибо". Була така розмова", - розповів Луценко в інтерв'ю "Цензору".

Коли його звільнили з в'язниці, Луценко висловив Зеленському своє несприйняття "Сказочної Русі".

"Мене дуже образили сюжети навколо Юлі. До неї можна по-різному ставитися, але коли жінка-політик сидить у тюрмі, жартувати так сально, з моєї точки зору, є неприйнятним. Я про це так і сказав. Він відповів, що "это такой бизнес, людям нравится, почему вы так думаете"? Словом, ми не зрозуміли один одного. Зрештою, далі на "95-й квартал" я не ходив, бо була гаряча фаза війни, я два роки не був на жодному концерті. Та й "95-й Квартал" перейшов у площину, скажімо так, політичного кілерства. Зробили скетч про Меркель і Яценюка. Я тоді вже не мав часу дивитися, але коли мені Яценюк показував шматки сюжету, з моєї точки зору, це вже були не жарти і не гумор…", - сказав Луценко.

Він додав, що "потім у нас було декілька зустрічей ще до початку ним активної політичної кампанії. Десь у вересні - приватна зустріч на природі. Потім, здається, в листопаді приватна зустріч. І все. Розмови були саме про політику, але передавати їхній зміст я не буду. Вважаю це некоректним".

Каже, що після перемоги Зеленського на президентських виборах зустрівся з ним ще до інавгурації.

"Після його перемоги у мене відбулася зустріч ще до інаугурації. Був у нього у виборчому офісі, десь години півтори. Після того було 4 або 5 зустрічей в Адміністрації. На першій зустрічі я півтори години пояснював, як працює правоохоронна система, де больові точки, які зміни вважаю необхідними, як законодавство заважає довести, наприклад, справи Майдану, що стоїть за протистоянням САП-НАБУ. Потім у нас була розмова про американську історію. Так сталося, що я був учасником, як мені здається, стратегічних комунікацій, які хтось має далі продовжувати. І там було прийняте рішення про того, хто буде продовжувати. Розповів про ситуацію з судами, політичну ситуацію. Як на мене, боротися з корупцією треба, перекриваючи джерела корупції, а не лише погонею за корупціонерами. Сказав, що ми закрили схеми в "Нафтогазі", в держзакупівлях. Нарешті почали через аукціони продавати ліцензії на надра, але ж іще треба зробити основне: приватизувати збитковий держсектор і землю. Це і буде зламом системи", - сказав генпрокурор.

На запитання, що найбільше цікавило Зеленського, по що він питав, Луценко відповів: "Уважно слухав, ставив запитання, щось записував. Я пояснював свою точку зору. Говорили про контрабанду, бурштин, "чорних реєстраторів", масу інших речей".

Нагадаємо, Зеленський заявив, що хоче звільнити Луценка з посади генпрокурора. Проте минула Верховна Рада за його звільнення не проголосувала. Це питання мають розглянути вже нові нардепи, які зберуться наприкінці літа. У пропрезидентської партії "Слуга народу" – монобільшість у парламенті.

Кадрові перестановки: президент вніс подання на звільнення Луценка та Клімкіна  

Кадрові перестановки: президент вніс подання на звільнення Луценка та Клімкіна  

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація