Луценко розповів про десятки депутатів Верховної Ради, з яких можуть зняти недоторканність

Луценко розповів про десятки депутатів Верховної Ради, з яких можуть зняти недоторканність

Фото: УНІАН

Генпрокурор подасть подання в Верховну Раду, щойно будуть зібрані всі докази.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що восени можливе внесення нових представлень до Верховної Ради зняття недоторканності з народних депутатів.

Про це Луценко сказав під час робочої поїздки до Миколаєва, передає УНІАН.

Люди продовжують пікетувати ВР перед голосуванням за зняття недоторканності з нардепів

Люди продовжують пікетувати ВР перед голосуванням за зняття недоторканності з нардепів

За словами генпрокурора, нині кілька десятків парламентаріїв перевіряються на правильність заповнення електронних декларацій і повноти сплати податків.

"На сьогоднішній день півтора десятка з них знаходяться на стадії податкового повідомлення-рішення – це повідомлення податкової про те, що податки сплачені не всі. Вони мають право їх оскаржити у судах. Тільки після того, як суд визнає, що податки сплачені не всі, я йду до Верховної Ради", - сказав Луценко.

Глава ГПУ зазначив, що є й інші депутати, які поза податкових підозр, але опрацьовуються слідством по інших справах. Коли доказів буде зібрано достатньо, Луценко подасть подання у Верховну Раду.

При цьому генпрокурор відмовився називати депутатів, з яких можуть зняти недоторканність.

"За моїми суб'єктивними відчуттями, восени доведеться подавати нові представлення. Скільки? Не знаю, а якби знав, все одно б не сказав. На кого - тим більше", - заявив генпрокурор.

"Сенс в тому, щоб в наступну Верховну Раду прийшло набагато менше людей, які хочуть займатися бізнесом. Туди повинні приходити політики, нехай навіть політики, які будуть думати інакше, ніж я, але політики, які не будуть використовувати Верховну Раду як верховну біржу, а свій мандат - як міцний дах", - додав Луценко.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада на своєму вечірньому засіданні розглянула подання Генеральної прокуратури України щодо зняття недоторканності з п'ятьох депутатів - Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Андрія Лозового, Максима Полякова та Борислава Розенблата. За результатами голосування недоторканість зняли з Довгого, Полякова і Розенблата. Натомість депутати не підтримали зняття недоторканості з Дейдея та Лозового. Окрім того, недоторканність зняли з Михайла Добкіна.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація