Луценко розповів, від кого залежить доля колишнього екс-очільника Київщини

Луценко розповів, від кого залежить доля колишнього екс-очільника Київщини

Максим Мельничук / Фото: УНІАН

За словами генпрокурора, чиновник відчув, що правоохоронці "йдуть за ним" і звільнився.

Колишній голова Київської ОДА Максим Мельничук написав заяву на звільнення, оскільки знав, що може бути пійманий на хабарі. 

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю "24 каналу", передає УНІАН.

"Київський губернатор знайшовся в Києво-Печерській Лаврі і, наскільки я розумію, вдома. До нього безумовно є питання", - сказав він.

"Я думаю, що він відчув, що ми йдемо за ним і написав заяву про звільнення і вже в момент, коли мав відбутися акт хабарництва, він йшов на прес-конференцію із заявою про відставку. Тому хабар, на жаль, взяв не він, а інша особа і від показів цієї особи залежить багато що в долі колишнього губернатора", - заявив генпрокурор.

"Є заява самої потерпілої, з якої вимагали кошти і якщо це визнає і заступник, який може надасть якісь покази, тоді і в екс-губернатора будуть проблеми", - сказав Луценко. 

Знайшовсь зниклий колишній очільник Київської ОГА

Знайшовсь зниклий колишній очільник Київської ОГА

Раніше повідомлялося, що заступника Мельничука Ігоря Любка спіймали на вимаганні та отриманні 200 тисяч гривень від підлеглої. Посередником у справі називають начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрія Пуденка. За версією слідства, Мельничук та Любко запідозрили у незаконних махінаціях керівницю Департаменту АПК Київщини і почали вимагати в неї частину грошей, погрожуючи звільненням.

Президент України Петро Порошенко звільнив голову Київщини. При цьому повідомлялось, що у справі проводиться 13 обшуків у різних фігурантів справи включно з Мельничуком.

Повʼязані теми:

Наступна публікація