Луценко та Аваков назвали різні суми вкрадених посадовцями часів Януковича грошей

Луценко та Аваков назвали різні суми вкрадених посадовцями часів Януковича грошей

Юрій Луценко / Фото: УНІАН

Дані ГПУ та МВС відрізняються. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучили різні дані щодо коштів, які вкрали затримані під час спецоперації колишні високопосадовці часів Віктора Януковича.

Зокрема, під час брифінгу Аваков повідомив, що сума збитків, завданих Україні затриманими  чиновниками-податківцями, складає 96 млрд гривень. Також за його словами, у сумці колишнього керівника податкової служби Луганщини Олександра Антипова було 3,8 мільйона доларів.

Твіт Арсена Авакова / Фото: twitter/Арсен Аваков

Луценко під час звіту у парламенті озвучив зовсім інші цифри.

"Сьогодні зранку було одночасно проведено близько 500 обшуків. Уже затримано і доставлено в прокуратуру в кайданках 22 колишніх керівники податкової системи, які нанесли збитків Україні близько 10 мільярдів доларів. Зокрема, серед них керівники-податківці Харківської Денисюка, Луганської Антипова, до речі, в якого в чемоданчику знайшли 2,8 млн долларів", - наголосив Луценко.

Як повідомлялося раніше, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і Міністерство внутрішніх справ. Йдеться про затримання 23 чиновників-податківцівзі східних та південних областей. Наразі проводяться 454 обшуки у 15 областях в рамках податкової схеми. 

До Києва доставили перших затриманих податківців часів Януковича

До Києва доставили перших затриманих податківців часів Януковича

Повʼязані теми:

Наступна публікація