Луценко відклав зняття недоторканності з Вілкула та Колєснікова до серпня

Луценко відклав зняття недоторканності з Вілкула та Колєснікова до серпня

Фото: УНІАН

Глава ГПУ звинуватив регламентний комітет у порушенні закону.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко поскаржився на неможливість розгляду у Верховній Раді подань щодо зняття недоторканності з чотирьох народних депутатів через грубе порушення закону регламентним комітетом.

Про це він заявив під час виступу в сесійній залі парламенту.

"На жаль, я мушу констатувати, що всі ці подання зараз розглядатися не можуть через те, що усі вимоги закону про Регламент були зірвані під час розгляду цього питання, а фактично нерозгляду цього питання. Регламентний комітет ВР, який має розглядати подання генерального прокурора в його присутності, зібрався окремо і повернув документи генерального прокурора через голову Верховної Ради України у зв`язку з тим, що вони не розуміють, що вони отримали", - наголосив він.

На думку Луценка, комітет допустив грубе порушення закону про внутрішній регламент через "очевидне небажання передати розгляд мого подання до сесійної зали".

"Ні закон, ні внутрішній Регламент не дозволяють Регламентному комітету повертати подання генерального прокурора, крім двох встановлених законом випадків: якщо подання не відповідає вимогам статті 218 Регламенту, а також в разі відсутності достатніх доказів щодо обґрунтування подання", - зазначив він, додавши, що в обох випадках він мав бути присутнім на комітеті.

Своєю чергою Луценко запевнив, що його не було на засіданні комітету.

"І його не було за моєї участі за поданнями щодо народного депутата Вілкула і щодо народного депутата Колєснікова. Тим не менш комітет відправив подання без його фактичного розгляду за моєї участі, як говорить закон, до голови ВР для повернення до ГПУ", - заявив очільник Генпрокуратури.

Генпрокуратура планує притягнути до кримінальної відповідальності депутатів Вілкула та Колеснікова

Генпрокуратура планує притягнути до кримінальної відповідальності депутатів Вілкула та Колеснікова

Таким чином терміни розгляду подань щодо Колєснікова та Вілкула були зірвані, тому розглядатися не можуть, інакше вони будуть оскаржені в судовому порядку.

"Подання щодо нардепа Пономарьова було розглянуте в комітеті, відправлене до голови ВР, але з порушенням термінів, що сьогодні унеможливлює розгляд у цій залі також", - сказав Луценко, запевнивши, що обов’язково внесе подання щодо цих чотирьох нардепів до ВР знову, але це відбудеться наприкінці серпня, адже депутати незабаром ідуть у відпустку.

Нагадаємо, раніше "Опоблок" різко відреагував на можливе зняття недоторканності з двох нардепів, назвавши такі дії "репресіями та плювком в обличчя".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація