Луценко відмовився від броньованого авто та держохорони

Луценко відмовився від броньованого авто та держохорони

З кабінетом, у якому засідатиме, поки не визначився.

Президент, прем'єр, спікер та керівництво силових структур - чи не вперше увесь політичний бомонд у такому складі зібрався на представленні нового генерального прокурора, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

На ґанку Генеральної прокуратури колишній господар - виконувач обов'язків генпрокурора Юрій Севрук – зустрічав свого нового начальника. Про те, чи залишиться у керівництві ГПУ, каже, вирішувати Луценку.

У залі, де представляли генпрокурора, жодного порожнього місця. Вщерть забитий навіть балкон. Обличчя прокурорів особливої радості не випромінюють.

Мертвою тишею та стоячи зал зустрів перших осіб держави з новим генпрокурором. Щоби хоч трішки поаплодували прокурорів попросив уже сам президент.

"Я знаю, що багато хто не аплодує, ані моєму кадровому призначенню, ані новація, які вчора були проголосовані. Реакція є природною, нове і невідоме – завжди, якщо не лякає, то напружує", - сказав Порошенко.

Президент просить працювати справедливо. Запевняє, що у Луценка розв'язані руки, купити його не можливо, а Генпрокуратуру він захистить від політичного тиску.

Новий генеральний прокурор обіцяє згодом усім підняти зарплату. Каже, що треба працювати швидко і мимохіть згадує свою роботу в міліції.

Юрія Луценка підлеглим особисто рекламував Петро Порошенко

Юрія Луценка підлеглим особисто рекламував Петро Порошенко

"Тоді глибина звільнень в МВС була 100 відсотків в центральному апараті і 98 відсотків на рівні районів. Якби тоді це зробила і прокуратура ми би жили в іншій країні", - сказав Луценко.

На нову роботу Юрій Луценко прийшов без алюмінієвого кухля. Із нього чаював ще у в'язниці, і напередодні у парламенті обіцяв поставити його на робочому столі.

Не приніс, бо поки не визначився у якому ж кабінеті сидітиме. Від апартаментів попередників може відмовитися, бо, кажуть, не любить розкоші. Від броньованого авто і державної охорони уже відмовився.

Кореспонденти ТСН Інна Боднар та Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація