Луценко жартував в колонії з послами, а вони дивувалися його почуттю гумору

Луценко жартував в колонії з послами, а вони дивувалися його почуттю гумору

Луценко веселив послів США і ЄС / Фото: nso.org.ua

Державна пенітенціарна служба України дозволила послам зустрітися з Луценком.

Сьогодні, 26 листопада, Посол США Джон Теффт і голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбинский відвідали екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у Менській колонії.

Після спілкування з Луценком посли розповіли, що залишилися задоволені зустріччю з ув'язненим.

"Я, нарешті, задоволений, що задовольнили наше прохання зустрітися з Луценком. І особливо мене вразило його почуття гумору. Незважаючи на те, що людина перебуває в таких непростих обставинах, він демонструє дивне почуття гумору", - сказав посол США Джон Теффт після зустрічі з Луценко в Менській колонії.

У свою чергу посол ЄС Ян Томбинский заявив, що в ході розмови Луценко висловив стурбованість з приводу свого стану здоров'я і можливості виконати всіх рекомендацій лікарів.

Посли обговорили з екс-міністром правові моменти, які стосуються його кримінальних справ, його плани щодо касаційного оскарження вироку, а також ситуацію в Україні.

"Що надихає, так це те, що внутрішня сила (Юрія Луценка) проявляється в тому, що він витрачає багато часу на самоосвіту, дуже багато читає і робить з цього цікаві і важливі висновки щодо України. Я вважаю, що було б непогано, якщо б сила його характеру, його знання, і те, що він прочитав, було використано на користь України", - сказав Томбинский.

Дипломати повідомили, що спілкування з екс-головою МВС відбувалося через скляну перегородку і тривало близько 3-х годин.

Нагадаємо, дружина і захисник колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірина заявляє, що здоров'я її чоловіка не поліпшується, а емоційний стан відповідає тим рішенням, які приймають суди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація