Луценко знайшов провину Кабміну у потраплянні до бюджету скандальної "антиінтеграційної" поправки

Луценко знайшов провину Кабміну у потраплянні до бюджету скандальної "антиінтеграційної" поправки

Луценко дорікнув Кабінету міністрів через можливість внести поправку до держбюджету, яка дозволяє чиновникам не заповнювати електронні декларації / Фото: ТСН.ua

Він наголосив, що уряд не подав проект держбюджету вчасно.

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко дорікнув Кабінету міністрів через можливість внести поправку до держбюджету, яка дозволяє чиновникам не заповнювати електронні декларації у 2016 році

"Я не сумніваюся, що депутати відновлять електронне декларування, зупинене в цейтноті останньої ночі поправкою в держбюджет, яку проголосував бюджетний комітет", - написав він у блозі на "Українській правді".

"Але цього б не сталося, якби Кабмін вчасно, у вересні, подав проект Держбюджету, якби Кабмін не надіслав президенту лист про підписання держбюджету (на 2016 рік) без зауважень", - впевнений Луценко.

"Проблема не лише в зупиненому законі. Проблема – в небажанні працювати трьох новообраних на прозорому конкурсі членів Національного агентства запобігання корупції при Кабінеті міністрів, які мають прийняти форми і порядок заповнення цих електронних декларацій", - додав він.

Нагдаємо, ініціатором поправки фінального тексту закону про держбюджет, яка стосується відтермінування декларування всіх активів в електронному вигляді і загрожує запровадженню безвізового режиму, є позафракційний депутат Володимир Мисик.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко запевнив, що в проекті бюджету, поданому Кабміном, не було пунктів про відтермінування декларування всіх активів в електронному вигляді. За словами міністра, уряд якомога швидше подасть у парламент поправки в Закон про бюджет, які скасують цей пункт. Крім того, Кабмін вимагає розслідування інциденту.

Також за словами голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, у парламенті вже зареєстрували законопроект про скасування скандальної поправки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація