Лукашенко повідомив, що розмовляв з Порошенком про "шпигунський скандал"

Лукашенко повідомив, що розмовляв з Порошенком про "шпигунський скандал"

Фото: УНІАН

У Комітеті держбезпеки Білорусі заявили, що український журналіст нібито причетний до створення агентурної мережі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що обговорював з главою України Петром Порошенком "шпигунський скандал" навколо українського журналіста Павла Шаройка під час зустрічі в Об'єднаних Арабських Еміратах на початку листопада.

"Він (Порошенко - ред.) мені поставив це питання. І я йому відповів фактами. Я йому зізнався, що з першого до останнього дня операції нейтралізації шпигунської мережі був в курсі. Така практика - голова КДБ мені доповів одразу", - заявив він під час робочої поїздки в Гомельську область, повідомляє державне агентство БелТА.

Нагадаємо, зустріч відбулася 2 листопада.

17 листопада стало відомо, що у Білорусі затримали кореспондента "Українське радіо - ua:суспільне" Павла Шаройка. За словами дружини журналіста, це сталося ще 25 жовтня, а перед затриманням були проведені обшуки.

Головне управління розвідки Міноборони називає провокацією затримання у Білорусі Павла Шаройка

Головне управління розвідки Міноборони називає провокацією затримання у Білорусі Павла Шаройка

У Комітеті держбезпеки Білорусі заявили, що Шаройко причетний до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності в їх країні. Він нібито сам зізнався, що є співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Після чого Білорусь оголосила радника посольства України в Мінську Ігоря Скворцова персоною нон ґрата. Тим часом у Міноборони України повідомили, що журналіст раніше справді працював у розвідці, але звільнився 2009 року за станом здоров'я.

Повʼязані теми:

Наступна публікація