Львів'яни першими в Україні зможуть замовити довідки через Інтернет і не стояти в чергах до чиновників

Львів'яни першими в Україні зможуть замовити довідки через Інтернет і не стояти в чергах до чиновників

Під час презентації "Особистого кабінету мешканця" Львова / Фото: Львівська міська рада

Презентували онлайн-портал "Особистий кабінет мешканця".

Сьогодні Львівська міська рада презентувала онлайн-портал "Особистий кабінет мешканця", який надаватиме доступ через Інтернет до адміністративних послуг і електронних сервісів міста. Відтак, львів'янам не доведеться витрачати час на замовлення послуги – це можна буде зробити в Мережі, без черг, а потім лише забрати довідку у відповідному відомстві.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Завдяки впровадженню електронного урядування спочатку через портал надаватимуть чотири послуги – замовлення завірених копій ухвал міськради, видача довідок про перебування на квартирному обліку, про несудимість у МВС, а також довідки про доходи в Державній фіскальній службі. Надалі список послуг розширять.

Крім того, через портал львів'яни зможуть подати електронне звернення, записатися на прийом до посадовця, оплатити комунальні послуги, перевірити стан виконання звернення, квартирну чергу, подати показники лічильників, записати дитину в ДНЗ, записатися на прийом в Центр надання адмінпослуг тощо.

Ідентифікація мешканців на онлайн-порталі "Особистий кабінет мешканця" відбуватиметься за допомогою інноваційного механізму BankID, реалізованого в партнерстві із низкою найбільших українських банків, а згодом і за допомогою MobileID та електронно-цифрового підпису.

Тим часом заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків анонсував, що найближчим часом презентують електронні портали взаємодії влади з громадянами та бізнесом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація