"Ляпас Порошенку і Луценку": як політики відреагували на рішення суду відпустити Саакашвілі

"Ляпас Порошенку і Луценку": як політики відреагували на рішення суду відпустити Саакашвілі

Фото: Reuters

Оцінки подій у Печерському судді дуже сильно різняться.

Українські політики по-різному відреагували на рішення Печерського районного суду відпустити на волю без жодних умов лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

Печерський суд не обрав запобіжний захід Саакашвілі

Печерський суд не обрав запобіжний захід Саакашвілі

Так, нардеп-радикал Ігор Мосійчук вважає, що це рішення суду – "публічний ляпас" президенту Петру Порошенку і генпрокурору Юрію Луценку.

"Твердо переконаний, що сьогоднішнє рішення Печерського суду по Саакашвілі написане за межами української держави! Чекаємо на наслідки! А ще це надсерйозний публічний ляпас Президенту Порошенку та Генпрокурору Юрію Луценко. Що далі?", - написав Мосійчук у Facebook.

Його однопартієць Андрій Лозовий впевнений, що Саакашвілі насправді звільнила не суддя Лариса Цокол, а Порошенко, і звинуватив президента у тому, що він дав слабину.

ГЕРОЇНЯ, блядь... Співаючи дифірамби судді Цокол - ознайомтесь принаймні з її "професійними" заслугами і самі все зроз...

Опубліковано Андрієм Лозовим 11 грудня 2017 р.

А ось "укропівець" Віталій Купрій назвав Цокол "суддею третього тисячоліття".

Депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко вважає, що суддя відпустила Саакашвілі через тиск з боку ЗМІ і громадськості. І тут же зазначив, що цього ж дня суд у Маріуполі відмовився відпустити на волю активіста Руху "Визволення".

У Києві під тиском людей і ЗМІ суддя звільнив Михеiла Саакашвілі з під варти. Вітаю РНС і Мiшу. У Маріуполі Донецької об...

Опубліковано Семеном Семенченком 11 грудня 2017 р.

Позафракційний депутат Борислав Береза вважає, що у суді перемогла та сторона, аргументи якої виявилися більш переконливими. На його думку, судді пам’ятають про долю судді Кірєєва, який відправив до в’язниці Юлію Тимошенко, і пам’ятають вони про те, що влада може змінитися. Тому судді бояться ухвалювати незаконні рішення.

Когда я говорил, что ни один судья не рискнет принимать незаконное решение по Саакашвили, то многие мне не верили. Я ска...

Опубліковано Бориславом Березою 11 грудня 2017 р.

Член пропрезидентської фракції у парламенті Сергій Лещенко у свою чергу вважає, що рішення суду щодо Саакашвілі – це особистий програш Луценка, оскільки арештом політика той поставив на кін усе. "У нормальній країні такий генпрокурор має йти у відставку", - вважає Лещенко.

Його однопартієць і однодумець Мустафа Найєм наголосив на "юридичній неспроможності публічних заяв Юрія Луценка", а також на "кричущому непрофесіоналізмі, недолугості та безвідповідальності його підлеглих". Втім, на думку депутата, "це не значить, що Саакашвілі не винен і не знімає до нього усіх питань".

Найєм також нагадав, що за процесом над політиком спостерігає світова спільнота і, за його інформацією, посли західних країн у шоці: вони очікували від ГПУ чогось більш вагомого та професійного.

Окрім того, Мустафа Найєм застеріг Луценка: якщо він "обере шлях "йти до кінця і всупереч", аби зберегти обличчя, це небезпечно як для нього самого, так і для всієї країни в цілому".

Я думаю, сейчас рядом с Юрій Луценко много доброжелателей, готовых помочь и подсказать, что делать дальше. Важно, чтобы ...

Опубліковано Mustafa Nayyem 11 грудня 2017 р.

Саакашвілі після рішення суду відправився до зйомної квартири на Костьольній

Саакашвілі після рішення суду відправився до зйомної квартири на Костьольній

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї" Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю.

Міхеіла Саакашвілі обвинувачують у сприянні злочинному угрупованню  за статтею 256 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 3 до 5 років за ґратами.  Поліція затримала Саакашвілі пізно ввечері 8 грудня і відвезла в ізолятор СБУ в Аскольдовому провулку.

Прокурори клопотали про запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, зважаючи на існування небезпеки для життя Саакашвілі зі сторони російських спецслужб. Також, за словами прокурорів, тільки цей запобіжний захід дозволить проводити з підозрюваним процесуальні дії у повному обсязі.

11 грудня Міхеілу Саакашвілі обрали запобіжний захід. Його просто в залі суду відпустили на волю без жодних умов. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація