Ляшко розповів, якими словами накликав "злий погляд" Зеленського під час інавгурації

Ляшко розповів, якими словами накликав "злий погляд" Зеленського під час інавгурації

Фото: УНІАН

Його партія переходить в опозицію до президента.

Під час інавгурації новообраний президент Володимир Зеленський та Олег Ляшко обмінялися непривітними поглядами. Сьогодні, 22 травня, під час засідання Ради лідер "Радикальної партії" розповів, що тоді сказав новому лідеру держави.

"Весь світ побачив його реакцію і його злий погляд на мене", - сказав Ляшко. "Я йому сказав: "Володимире, погано почав – погано кінчиш", - розповів "радикал".

До цього Ляшко заявив, що "Радикальна партія" перейшла в опозицію до Зеленського. Він звинуватив президента в порушенні конституції та підтримці корупційних схем.

"Зеленський пропонує очолити корупцію, консервувати її та управляти нею. Ми переходимо в опозицію до узурпатора Зеленського", – сказав він.

Також нардеп розкритикував законопроект про зміну виборчої системи, який подав президент до парламенту.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду. Політики відреагували на це по-різному: ми зібрали їхні коментарі з цього приводу.

Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. У прес-службі Зеленського назвали головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту". Юридична підстава для розпуску – від 2016 року у ВР не існувало коаліції.

За словами голови Адміністрації президента Андрія Богдана, можливим є зменшення строків тендерних закупівель, які будуть проводитися ЦВК для провдення виборів до ВРУ. Окрім цього, Зеленський хоче внести зміни до закону України про вибори, а саме зменшити прохідний бар'єр до 3% та скасувати мажоритарну систему.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. Згідно з ним, позачергові вибори відбудуться 21 липня.

Команда президента виклала у мережу альтернативне відео з дня інавгурації

Команда президента виклала у мережу альтернативне відео з дня інавгурації

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація