Ляшко втрапив у скандал через фото зі школярами в "політичних" футболках

Ляшко втрапив у скандал через фото зі школярами в "політичних" футболках

Фото: ТСН

Міністерство освіти вже анонсувало перевірку навчального закладу.

Фото Олега Ляшка з двома десятками школярів у партійних футболках зчинило скандал у соцмережах. Світлину "радикал" зробив в освітньому закладі, що є порушенням закону про агітацію, тож ситуацією зацікавилися в міністерстві освіти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Вийшло не так, як хтось планував чи не планував. Я не знаю, в усякому разі, ми не планували", - пояснив директор Сновської спортивної школи, у спорзалі котрої і було зроблено фотографію. Її опублікував сам нардеп, після чого і здійнявся ґвалт. Сновський міський голова уже взяв пояснювальну записку від директора школи – той стверджує, що коли зайшов до спортзали, діти вже стояли у футболках. "Які мої дії? Зривати їх я не можу", - каже чоловік.

Фото Олега Ляшка зі школярами у партійних футболках зчинило скандал у соцмережах

Фото Олега Ляшка зі школярами у партійних футболках зчинило скандал у соцмережах

Офіційний захід за участю депутатів організовував не освітній заклад, а партійний осередок. Окрім Ляшка, приїхали нардепи з інших партій – вони мали відкривати новий футбольний майданчик зі штучним покриттям. Коло нього і мали відбуватись усі урочистості, але за кілька хвилин до початку почалася злива. Керівництво школи та району чекало на депутатів, а от діти пішли усередину. "Вочевидь, або помічники депутатів, або батьки це ініціювали. Їм запропонували футболки в подарунок", - вважає Євген Мудрицький. Він сам є членом іншої партії, за яку ніколи в школі не агітував, а міський голова узагалі безпартійний. Чоловіки впевнені, що незручно почувалися і представники інших політсил, що були у залі.

Мама одного зі школярів каже, що у політичних тонкощах дітвора не надто розбиралася, а одягли їх, бо просто бачили депутата по телевізору. В обласній адміністрації про інцидент чули та нагадали, що закон дозволяє депутатам приходити до шкіл, але не більше. "Політичні партії не мають використовувати приміщення освітніх закладів і дітей для політичної агітації", - каже працівник Чернігівської ОДА Андрій Подорван. У міністрестві освіти обіцяють перевірку. "Я хочу звернутися до тих, хто ідуть з такою агітацією в навчальні заклади. Вони порушують законодавство України", - наголосила міністр Лілія Гриневич.

Сам Олег Ляшко відкоментувати інцидент не зміг, бо здійснює чергові робочі візити. Його однопартійці порушення закону у своїх діях не бачать, бо, мовляв, виборча компанія ще не почалась, а футболки діти самі випросили. "Це приватний подарунок на прохання дітей", - стверджує Андрій Лозовий. У Сновську ж кажуть, що розпитають батьків, як усе було насправді, але всім політсилам вдячні за допомогу у відбудові спортшколи. А на майбутнє просять приходити уже без символіки. 

Кореспондент ТСН Олександр Романюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація