Ляшко запропонував створити в Раді нову коаліцію та уряд

Ляшко запропонував створити в Раді нову коаліцію та уряд

Фото: УНІАН

Лідер Радикальної партії показав докази виходу з коаліції.

У Верховній Раді потрібно створити нову "європейську" коаліцію.

Про це заявив лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко, пише "Українська правда".

"Саме тому фракція Радикальної партії, усвідомлюючи свою відповідальність перед країною, перед громадянами, ми запропонували переформатувати, створити нову коаліцію європейську в парламенті, нову програму дій і новий уряд", - наголосив він.

За словами Ляшка, для його політсили ключове у новій коаліції – "це прийняття рішень, які дадуть можливість радикально підвищити рівень життя громадян, зарплати, пенсії, подолання безробіття, захист країни".

"Оце та коаліція, заради якої ми підемо (в об'єднання) для подолання хаосу", - запевнив він і додав, що учора європейська коаліція у парламенті припинила існування після заяв про вихід із неї фракцій "Батьківщина" й "Самопоміч".

До того ж Ляшко показав у Верховній Раді лист про вихід його фракції з коаліції.

"Я взяв копію реєстраційної карточки секретаріату голови Верховної Ради, де чітко вказано, що наш лист отримано, що голова Верховної Ради з ним ознайомлений. Ось витяг із протоколу засідання фракції Радикальної партії, на якому одностайно було прийнято рішення про наш вихід із коаліції. Ось заява фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо виходу з коаліції", - наголосив він.

Нагадаємо, 16 лютого, парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції, за нею й "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Ляшко згодом заявив про можливе входження Радикальної партії до коаліції на основі нового плану дій.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація