Макрон поговорив з Путіним: у Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови

Макрон поговорив з Путіним: у Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови

Фото: Associated Press

Розмова відбулася напередодні, 26 квітня.

У понеділок, 26 квітня, президент Франції Еммануель Макрон телефоном поговорив зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

У Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови глав країн, розповіли у ТСН.Ранок 27 квітня. 

У Франції наголосили, що Макрон закликав Путіна забезпечити зниження напруженості з Україною: дотримуватися перемир'я на Донбасі, відвести війська від кордонів та відновити діалог. Натомість у Кремлі зауважили: Путін назвав дії Києва провокативними та звинуватив українську владу в ігноруванні Мінських угод.

Говорили президенти і про дипломатичний скандал із Чехією. Еммануель Макрон висловив підтримку Празі. Своєю чергою, Володимир Путін назвав звинувачення на адресу Росії, що її розвідники причетні до вибухів на складах боєприпасів у Чехії у 2014 році, абсурдними.

Новини світу: Макрон закликав Путіна відвести війська та дотримуватися перемир'я на Донбасі

Новини світу: Макрон закликав Путіна відвести війська та дотримуватися перемир'я на Донбасі

Як повідомлялося, у Мережі з'явилося відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму та кордонів з Україною ешелони з військовою технікою. Світові лідери вимагали в РФ відведення військ та наголошували на ескалації подій на Донбасі. 

В Росії заявляли, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

У четвер, 22 квітня, міністр оборони Росії Сергій Шойгу ухвалив рішення завершити перевіркові заходи в Південному та Західному військових округах, "оскільки всі поставлені цілі досягнуті". Російський міністр поставив завдання Генеральному штабу приступити від 23 квітня до повернення військ в пункти постійної дислокації, провести детальний аналіз і підвести підсумки раптової перевірки військ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація