Максакова розповіла про постійні погрози з Росії після вбивства її чоловіка Вороненкова

Максакова розповіла про постійні погрози з Росії після вбивства її чоловіка Вороненкова

Фото: УНІАН

За словами вдови екс-депутата РФ, у Росії швидко реагують на її публічні заяви.

Вдові колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова Марії Максаковій періодично надходять погрози з Росії.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Вони періодично (надходять). Щойно щось скажу в черговий раз неприємне, то вони одразу - весь Messenger покривається усіма цими (погрозами). Як трохи спокійніше - менше, але все одно йдуть", - заявила Максакова.

За словами вдови Вороненкова, її колишній цивільний чоловік Володимир Тюрін, який підозрюється в організації вбивства, також писав смс.

"Час такий короткий", – пише він мені.. "Не бісися", "Знаєш – живи", "А взагалі, тебе і твою дитину ми раді прийняти", - додала вона.

Нагадаємо, 23 березня на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина. Внаслідок неї був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю - 28-річного уродженця Севастополя, який мешкав у Дніпрі, Павла Паршова. Він помер у лікарні від поранень, завданих охоронцем Вороненкова.

Паршов перебував у розшуку від 2011 року за фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб. Нардеп Антон Геращенко зазначив, що вбивця Вороненкова на початку 2015 року перейшов пішки український кордон з Білоруссю, а звідти попрямував до Росії, де навчався у школі диверсантів. Після підготовки був закинутий до України, де вступив до Нацгвардії. 

Ще одним спільником Паршова називають Ярослава Левенця, який зник наступного дня після вбивства Вороненкова. У його помешканні було проведено обшуки, а родичів допитали. 

15 червня у Павлограді затримали підозрюваного у вбивстві Вороненкова. Прізвище затриманого не називається, однак раніше ТСН повідомляла, що це місцевий активіст Ярослав Тарасенко. 9 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх причетних до вбивства колишнього депутата російської Держдуми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація