Маріонетковий ватажок "ДНР" вирішив обговорити слова Путіна про миротворців на Донбасі

Маріонетковий ватажок "ДНР" вирішив обговорити слова Путіна про миротворців на Донбасі

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко / Фото: Александр Захарченко/Вконтакте

Російський президент заговорив про міжнародну місії на окупованих територіях.

У "ДНР" готові розглядати ініціативу про введення миротворчої місії на окупованому ними Донбасі і наполягають, щоб сторони переговорів очікували на їхнє схвалення для затвердження змін у форматі врегулювання конфлікту.

Про це заявив ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

"У будь-якому випадку ми готові обговорювати зазначену ініціативу і наполягаємо, що без схвалення з боку "ДНР" і "ЛНР" жодні зміни у форматі врегулювання неможливі", — цитує його пропагандистське ЗМІ терористів "ДАН".

Як відомо, Путін сьогодні, 5 вересня, у Китаї заявив, що підтримує присутність миротворців ООН на Донбасі. На його думку, вони повинні гарантувати безпеку місії ОБСЄ. Крім того, глава країни-окупанта вважає, що введення миротворчого контингенту повинно відбутися за погодженням з ватажками терористів "ЛНР" і "ДНР".

У МЗС підкреслили, що Путін своєю заявою хоче спотворити ідею миротворчої місії і представити агресію на Донбасі внутрішнім конфліктом України. Також дипломати нагадали, що 2015 року глава України Петро Порошенко офіційно направив в ООН звернення про розгортання миротворчої операції, проте Росія як держава-агресор постійно саботувала пропозиції України, відмовляючись розглядати звернення в РБ ООН і навіть стверджувала, що звернення не було.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко планує найближчими місяцями представити на Генеральній асамблеї ООН ідею введення миротворчої місії на Донбас.

Під час попередніх телефонних переговорів лідерів держав "нормандського формату" він наголосив на необхідності запровадження на Донбасі миротворчої місії ООН з мандатом Ради безпеки ООН.

Повʼязані теми:

Наступна публікація