Матіос розкрив подробиці вбивства Грабовського: адвокат був давно знайомий із підозрюваним

Матіос розкрив подробиці вбивства Грабовського: адвокат був давно знайомий із підозрюваним

Юрій Грабовський / Фото: facebook.com/Юрий Грабовский

СБУ і військова прокуратура слідкували за підозрюваним в режимі онлайн.

Правоохоронці змогли отримати доступ до телефону колишнього адвоката російського ГРУвця Юрія Грабовського, коли ним вже користувався один із його вбивць в Єгипті.

Про це розповів Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос Громадському телебаченню.

За його словами, СБУ і військова прокуратура стежили за підозрюваним в режимі онлайн, перед поверненням в Україну телефон був знищений, але оперативники вже знали, на який літак сяде підозрюваний і змогли затримати його в аеропорту Одеси.

"Номер вбивці був давно записаний в телефоні Грабовського", — зазначив Матіос.

Матіос зазначив, що вбивць було двоє — вони зараз затримані. Вбивали Грабовського між 1 та 2 ночі 7 березня автомобільним ключем та лопатою. Анатолій Матіос каже, що підозрювані у вбивстві Грабовського можуть бути причетні до вбивства ще однієї особи, тіло якої знайшли в передмісті Києва.

Нагадаємо, 10 березня Національна поліція України почала розшукувати зниклого адвоката ГРУвця Олександра Александрова Юрія Грабовського. 9 березня Грабовський повинен був з'явитися на засідання суду по справі Александрова і Єрофєєва, однак через його відсутність засідання було перенесено.

Згодом тіло зниклого захисника знайшли в Черкаській області. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вбивство було добре профінансовано та ретельно сплановано.

Повʼязані теми:

Наступна публікація