Матіос розповів, чим займався в адміністрації Януковича

Матіос розповів, чим займався в адміністрації Януковича

Фото: УНІАН

Матіос працював у підрозділі, який називався "Головне контрольне управління". 

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, чим займався в адміністрації екс-президента Віктора Януковича.

Зокрема, відповідно до наказу колишнього голови СБУ Валерія Хорошковського, 2011 року він був відряджений до Адміністрації президента, розповів він в інтерв'ю Українській правді.

"Від  2008 року я є офіцером Служби безпеки України. До сьогоднішнього дня законодавство передбачає інститут офіцерів діючого резерву, відряджених в інші державні органи. Людина, яка підписала військовий контракт, повинна виконати наказ. Відповідно до наказу голови СБУ Хорошковського я був відряджений до Адміністрації президента", - сказав він.

Підрозділ, у якому працював Матіос, називався "Головне контрольне управління". За його словами, воно займалося перевіркою виконання указів та розпоряджень президента.

"Усі акти, до складання яких я мав відношення, приймалися комісійно. І я спокійний за кожен підпис, який тоді поставив. Керівником підрозділу на той час був радник президента Анатолій Балюк", - прокоментував Матіос.

Окрім того, він додав, що у грудні 2013–січні 2014 року, з приходом нового голови Адміністрації Клюєва, він вимушений був перейти на нелегальне становище, бо "по-перше, що зробив Клюєв – це звільнив мене з посади і відрядив назад до СБУ. На мене там чекали з кайданками, тому я не повернувся на Володимирську, а переховувався в центрі міста".

Матіос також додав, що його брат під час Революції Гідності був одним з комендантів консерваторії.

Своєю чергою, на запитання щодо слів колишнього заступника керівника АП Андрія Портнова, який розповів у ЗМІ, що під час Євромайдану Матіос контролював виконання доручень Януковича правоохоронними органами, головний прокурор відповів: "не хочу коментувати слова юриста, у кожного є своє право на владу чи право на правду"

"В Адміністрації президента до цього часу є Департамент взаємодії з правоохоронними органами та Головне контрольне управління. Це дві різні речі. За правоохоронними органами наглядає Генпрокуратура. І те, що відбулося тоді, є наслідком нехтування уповноваженими державними органами – прокуратурою – надгрубих порушень закону, які стосувалися всіх громадян України. Як з однієї, так і з іншої сторони", - додав Матіос. 

Нагадаємо, у лікарні "Феофанія" головний військовий прокурор Анатолій Матіос відвідував свою сестру, яка лежала в сусідній палаті з відстороненим керівником ДФС Романом Насіровим. Матіос зізнався, що не хотів тоді пояснювати, куди йде, оскільки сильно переживав через стан сестри. 

Анатолій Матіос спростував інформацію про наявність ядерної зброї в Балаклії

Анатолій Матіос спростував інформацію про наявність ядерної зброї в Балаклії

Повʼязані теми:

Наступна публікація