"Маємо говорити правду". Клімкін спрогнозував, коли Україна зможе отримати членство в Євросоюзі

"Маємо говорити правду". Клімкін спрогнозував, коли Україна зможе отримати членство в Євросоюзі

Фото: ТСН.ua

За словами міністра, євроінтеграція вимагає "дуже болісних рішень" для економіки України.

Найближчими роками Україна не доєднається до Євросоюзу, проте президент країни Володимир Зеленський не має наміру змінювати вектор зовнішньої політики.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю ТСН.ua.

"Я вважаю, що він (Зеленський - прим.ред.) є послідовником європейської інтеграції, нашого європейського драйву. Можливо, він бачить тактику цього дещо іншим шляхом, але логіка нашої стратегії - така сама. Я вважаю, що ми не маємо людям брехати. І для мене реальною амбіцією, розуміючи там, де перебуваємо ми, і там, де перебуває Євросоюз, було б отримати європейську перспективу, скажімо, за п’ять, за шість років – 2025-го, 2026-го року почати переговори і прийти до членства в Євросоюзі на початку наступного десятиліття. Тому маємо одне одному говорити правду. І я вважаю, що це запорука того, що ми досягнемо реальних результатів", - наголосив він.

За словами Клімкіна, логіка вступу до ЄС і НАТО різна, адже вимоги відрізняються, проте є однакові базові умови щодо сталої демократії та верховенства права.

"Але для вступу до ЄС потрібна адаптація до шаленої кількості європейських стандартів. Це вимагає часу, дуже цілеспрямованої роботи. Це буде вимагати, я серйозно це кажу, дуже болісних рішень для України, надзвичайно болісних для нашої економіки. Тому ми маємо чітко згуртуватися навколо європейського курсу і його зробити. Але не казати, що це буде за два роки, за чотири роки, за п’ять років. Цього не буде. Ми маємо побудувати чесний шлях вперед", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський запевнив, що питання вступу до НАТО буде винесене на референдум

Повʼязані теми:

Наступна публікація