Майже не встає з ліжка. Денісова попередила про небезпеку голодування Сенцова

Майже не встає з ліжка. Денісова попередила про небезпеку голодування Сенцова

Олег Сенцов / Фото: ТСН.ua

Лікарі кажуть, що у політв’язня відмовляють рецептори.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила про те, що ситуація довкола українського режисера та політв’язня Олега Сенцова, який голодує вже 40 днів, є дуже небезпечною.

За її словами, сьогодні, 22 червня, Сенцова знову відвідав його адвокат – Дмитро Дінзе.

"Говорить, що Олег дуже блідий, мало рухається, майже не встає з ліжка. Лікарі кажуть, що в нього вже відмовляють рецептори. Друга криза (перша була на 26-й день голодування) може статися в будь-який момент. Як припускає адвокат, з цього моменту одразу почнуть примусове годування. Ситуація небезпечна!", - наводить слова омбудсмена її прес-служба. 

Денісова звернулася до керівника Федеральної служби виконання покарань (ФСПВ) РФ Геннадія Корнієнка із проханням терміново надати їй допуск на відвідання українця.

Нагадаємо, 25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. 

28 травня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію. Цю інформацію підтвердив адвокат українця Дмитро Дінзе.  

31 травня Ксенія Собчак повідомила, що мала розмову відеозв'язком із Сенцовим. Він виглядав худим та блідим, у нього випали два зуби через голодування.   Лікарі, які стежать за станом здоров'я  політв’язня, попередили, що після 30 дня його голодування йому почнуть заливати до носа поживну суміш    

Омбудсмен Людмила Денісова протягом тижня намагалася зустрітися із Сенцовим, однак їй відмовили навіть у відеозв'язку.  Адвокат украЇнця повідомив, що в нього почали відмовляти нирки і загострилися проблеми із серцем. Він втратив понад 13 кг ваги.

У Сенцова почалися проблеми з нирками та серцем

У Сенцова почалися проблеми з нирками та серцем

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація