Майже сотня тимчасово мобілізованих в армію жителів Житомирщини втекла додому

Майже сотня тимчасово мобілізованих в армію жителів Житомирщини втекла додому

Повідомляють про 99 дезертирів із Житомирщини, яких раніше тимчасово мобілізували в армію / Фото: inzt.net

Масове дезертирство спостерігалося 29 березня і 1-2 травня.

99 чоловіків із Житомирщини, яких тимчасово мобілізували в армію, поїхали додому і вже не повернулися на військову службу.

Про це йдеться у зверненні т.в.о. командира військової частини А-1494 полковника Р.С.Волкова, яке розмістили на сайті Житомирської міської ради. Там же виклали два списки, в яких перераховані 99 дезертирів із військових частин у Новоград-Волинському (А-0409) та Бердичеві (А-3091). Перша партія ("бердичівські") масово поїхала додому і не повернулася 29 березня. Друга хвиля дезертирства припала на 1 і 2 травня.

"В умовах складної воєнно-політичної обстановки, у цей час, коли вирішується доля України, ці військовослужбовці самовільно залишили розташування військових частин, показуючи цим своє байдуже ставлення до ситуації, що склалася в державі. З метою привселюдної демонстрації їхнього ганебного вчинку прошу висвітлити списки у місцевих та обласних друкованих виданнях, сповістити органи влади за місцями їхнього проживання", - зазначив Р.Волков.

Нагадаємо, влада роз'яснила, що тимчасова мобілізація не обмежується часом. Хоча спочатку називали 10-денні та 45-денні терміни. Водночас мобілізовані нарікають на жахливі умови проживання та харчування, невиплату обіцяних грошей. Аби хоч якось "згладити" ситуацію, 6 травня на таємному засіданні Верховної Ради депутати схвалили закон, яким прирівняли учасників антитерористичної операції до учасників бойових дій. Також парламентарі звільнили мобілізованих до війська від сплати єдиного соціального внеску на час несення служби. Крім того, уряд платитиме відсотки за кредитами тих чоловіків, які мали несплачені позики на момент мобілізації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація