Медведєв натякнув на припинення торгівлі із Україною

Медведєв натякнув на припинення торгівлі із Україною

Медведєв пригрозив Україні переходом на «звичайний режим торгівлі» / Фото: East News

Росія попередила Україну про серйозні економічні наслідки через підписання угоди з Євросоюзом.

Росія збирається перейти на звичайний режим торгівлі з Україною, а в подальшому зовсім її припинити.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

"Ми дійсно попереджали наших українських колег, що підписання відповідної угоди з Євросоюзом спричинить прямі економічні наслідки. Більш того, вже більше року тому я сказав, що підписав постанову уряду, згідно з якою у разі виникнення певних обставин, а саме, прямої імплементації європейського права на території України, то в цьому випадку ми вважаємо за необхідне застосувати відповідні пропозиції до угоди про зону вільної торгівлі Співдружності незалежних держав і призупинити дії режиму преференцій щодо України і перейти з ними на звичайний торговельний режим", - наголосив він.

За словами Медведєва, у міжнародному праві такий режим називається "найбільшого сприяння нації".

"Це не ущербний режим, не режим обмежень і навіть не режим санкцій, який наші партнери недавно почали впроваджувати щодо Росії. Це поки звичайний режим, але цей звичайний режим матиме, звичайно, цілком серйозні економічні наслідки", - додав Медведєв.

Водночас він натякнув на те, що торгівля між Україною та Росією може припинитися.

"Що стосується шкоди для взаємної торгівлі між Росією і Україною, то вона, безумовно, буде. Хоча, треба зізнатися відверто, що у нас і зараз торгівля знаходиться в дуже посередньому стані: вона зменшилася по суті в кілька разів, і якщо так далі триватиме, то торгівля має тенденцію до загасання", - зазначив російський прем'єр.

Нагадаємо, раніше експерт пояснив, як істотно змінилися торгівельні відносини між Україною та Росією. Втрата України як партнера стане для Росії серйозним економічним викликом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація