Мені не потрібен політичний притулок, хай краще заарештовують – Ситник

Мені не потрібен політичний притулок, хай краще заарештовують – Ситник

Фото: unian.net

Керівник НАБУ пообіцяв, що українці побачать високопоставлених корупціонерів за ґратами.

Антикорупційне бюро надто далеко просунулося у своїй діяльності та налякало високопосадовців, які тепер хочуть паралізувати роботу НАБУ. Про це заявив керівник цієї структури Артем Ситник, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Антикорупційні органи дуже далеко зайшли в своїх зусиллях і налякали дуже багато високопоставлених чиновників", - констатував директор бюро. Водночас він ухилився від відповіді про те, хто може перешкоджати НАБУ з Адміністрації президента. "У мене немає такої інформації", - заявив Ситник. Не став відповідати правоохоронець і на питання про власних агентів на Банковій та в Кабміні. "Ну звичайно ж, це закрита інформація", - сказав антикорупціонер.

Керівник НАБУ Артем Ситник розкрив ТСН свої професійні таємниці

Керівник НАБУ Артем Ситник розкрив ТСН свої професійні таємниці

На його думку, між НАБУ, НАЗК і САП насправді немає такого жорсткого протистояння, як про це говорять у ЗМІ. "Створення враження, що між органами йде війна – це і є одна з тактик досягнення цієї мети", - вважає Ситник. І додає, що стосунки між ним і антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким апріорі не можуть бути теплими і товариськими. "Я не можу назвати наші відносини простими. Але це нормальна ситуація", - наголосив керівник НАБУ. Водночас він зізнався, що не телефонував Холодницькому, коли в того погіршилося здоров’я, бо "якось не було часу". Разом із тим, Ситник визнав, що чимало людей хоче вибити і його зі звичного стану. "Ви навіть не уявляєте, скільки людей мріють про поганий стан мого здоров’я", - сказав він.

Назвати конкретні прізвища таких людей в найвищих органах влади Ситник не схотів. "Я зараз назву прізвища – буде чергове кримінальне провадження. Мені потрібно працювати, а не ходити на допити. Завести провадження дуже легко зараз", - мотивував він. А на запитання, чи нададуть йому США політичний притулок у разі кримінальних переслідувань в Україні, правоохоронець заявив, що така послуга йому не потрібна. "Мені не потрібен політичний притулок. Хай краще мене заарештовують, але я не буду просити про політичний притулок", - сказав керівник НАБУ. І висловив упевненість у тому, що українці невдовзі побачать перших корупціонерів із вищого ешелону влади за ґратами. "Побачимо!", - пообіцяв директор бюро.

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Наступна публікація