Мер Черкас подав до суду на Зеленського

Мер Черкас подав до суду на Зеленського

Фото: Facebook \ Анатолій Бондаренко

З президента просять стягнути 1 гривню.

Адвокат мера Черкас Денис Ципін подав до суду на президента України Володимира Зеленського позов про захист честі та гідності свого клієнта Анатолія Бондаренка.

Про це Ципін заявив під час відеозвернення 26 травня.

Бондаренко просить суд стягнути з Володимира Зеленського на свою користь моральну шкоду за приниження честі, гідності та ділової репутації в розмірі однієї гривні.

Я, Денис Ципін, адвокат мера Черкас Анатолія Бондаренка, подаю до Печерського районного суду міста Києва позовну заяву про захист честі і гідності, ділової репутації мера Черкас

каже Ципін

Як пояснив адвокат Ципін, "компенсацію" довелося просити тому, що Верховний Суд України, дійшов висновку, що "належним засобом захисту честі та гідності є відповідь на такі образи (а не заява в суд)". До суду пропонується звертатися лише по грошове відшкодування.

Якщо це якийсь слюсар з водокачки, то, можливо, для нього це великі гроші, 10 тисяч гривень. А для мера Черкас, і то, як спаплюжив його честь і гідність президент, це ніщо. Вся країна, можна сказати, замислюється над питанням, чи мер Черкас бандит чи ні? Зрозуміло, що ні. Але президент наш вважає по-іншому

додав адвокат.

Зеленський під час прес-конференції 20 травня, сказав про мера Черкас: "Я за один стіл з такими бандитами не сяду" і "Будь ласка, вибирайте бандитів, якщо хочете".

У позовній заяві йдеться про те, що "такі фрази в контексті його відповіді журналісту про мера Черкас були сприйняті позивачем і суспільством як то, що Президент України назвав мера Черкас бандитом".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація