Мери українських міст готуються створити власну партію, а до них може доєднатися Гройсман – ЗМІ

Мери українських міст готуються створити власну партію, а до них може доєднатися Гройсман – ЗМІ

Фото: УНІАН

Ініціатором таких перемовин є міський голова Києва Віталій Кличко.

Мери українських міст проводять перемовини щодо можливого створення власної партії для участі у місцевих виборах.

Про це йдеться у матеріалі "Дзеркала тижня".

Зокрема, нещодавно були проведена відповідна відеоконференція, ініціатором якої став міський голова Києва Віталій Кличко. На ній були присутні мер Дніпра Борис Філатов, а також ще кілька мерів великих міст. Від Харкова та Одеси були представлені не міські голови, а їхні представники. Також на цій конференції начебто були і представники колишнього прем’єра Володимира Гройсмана.

"Є серйозні ЛОМи (лідери громадської думки – ред.), які дивляться на те, що відбувається з країною і розуміють, що треба щось міняти. Спочатку це були розмови про чергову партію кількох мерів та ін. А тепер всі розуміють, що така партія, це містечкова історія, що не злітає. Вже неможливо дивитися на те безумство, яке відбувається в країні, потрібно створювати нормальну загальнонаціональну політичну силу, яка буде насамперед відстоювати інтереси місцевого самоврядування, представляючи себе в усій країні. Країну будують від низу до верху, а не зверху вниз. Як це відбувається в Європі. Ідеологія? Як такої ідеології в постіндустріальному суспільстві немає. Умовно кажучи, ми за добробут, справедливість і порядок ", - розповідає одне із джерел видання.

Інше ж джерело пояснює, що місцеві вибори – це лише майданчик для створення нової партії. Наразі йдуть обговорення щодо можливих лідерів такої політсили, також можливі і праймеріз.

"Однак для всіх очевидно, що зараз об'єднання йде навколо мера Києва. Щодо Віталія Кличка у більшості мерів немає відторгнення. Так, він не суперпрофесіонал. Але, по-перше, немає альтернативи. А по-друге, він вміє маневрувати і чути всіх. Чи є у нього глобальне мислення? А у кого в цій країні сьогодні воно є? Треба, щоб була команда. Управлінців. Іщоб вона не була презентована якимись друзями, кумами чи 95-м кварталом", - зазначає джерело.

Водночас представники влади вважають, що Кличко все ж таки на місцевих виборах долучиться до команди "Слуги народу".

Нагадаємо, 30 квітня Верховна Рада України проголосувала за внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України у частині розміру грошової застави. За проєкт проголосували 248 нардепів, проти - 31, ще 58 парламентарів утримались і 42 – не голосували. Документом передбачається зменшення застави для кандидатів для участі у місцевих виборах у великих містах – з населенням від 90 тисяч людей. Правки стосуються, як партій, які висувають списки депутатів до облрад, міськрад або кандидатів у мери, так і самовисуванців у мери чи місцеві депутати.

"Слуга народу" йде на місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня 2020 року

"Слуга народу" йде на місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня 2020 року

Повʼязані теми:

Наступна публікація