Меркель пояснила, що збереже Шенгенську зону

Меркель пояснила, що збереже Шенгенську зону

Канцлер Німеччини переконана у необхідності спільних дій / Фото: Reuters

Канцлер Німеччини виступила під час спільної прес-конференції з прем'єром Румунії.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель переконана, що для ефективного функціонування Шенгенської зони світові лідери мають скоординувати дії у питанні міграційної політики.

Про це політик заявила у четвер, 7 січня, під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошем, передає "Інтерфакс".

"Я не хочу озвучувати тут які-небудь конкретні попередження або говорити "що трапиться, якщо", але я хочу сказати, що Шенгенська система зможе працювати тільки у випадку, якщо буде спільна відповідальність за прийом біженців та спільна відповідальність за захист зовнішніх кордонів", - пояснила Меркель свою позицію щодо спільних дій країн-членів ЄС.

Тим часом, низка європейських країн закриває свої кордони для біженців, або посилює на них контроль.

Зокрема, при в'їзді на міст-тунель через протоку Ересунн, що з'єднує Швецію і Данію, введено режим прикордонного контролю. Своєю чергою, прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен повідомив про введення прикордонного контролю на кордоні з Німеччиною.

Слід нагадати, що сама канцлер Німеччини раніше заявила про своє бажання зменшити потік біженців до Євросоюзу, але при цьому обов'язкового збереження відкритості кордонів всередині ЄС.

Львівська художниця малює картини кавою

Львівська художниця малює картини кавою

Повʼязані теми:

Наступна публікація