Меркель та Грибаускайте наголосили, що діалог із РФ важливий

Меркель та Грибаускайте наголосили, що діалог із РФ важливий

Фото: Reuters

Проте між Росією та НАТО зберігається "ціла низка дуже відмінних оцінок".

Президентка Литви Даля Грибаускайте у середу, 20 квітня, заявила, що перше з червня 2014 року засідання Ради НАТО-Росія на рівні послів ще не означає повернення до звичного стану речей. Вона також наголосила на важливості діалогу з Москвою.

Про це інформує DW. 

"Ми думаємо, що канали комунікації з Росією мають бути забезпечені, але сьогоднішня зустріч (Ради НАТО-Росії. - Ред.) ще не є поверненням до звичного стану речей. Це ще не означає, що ми починаємо практичну співпрацю", - заявила Грибаускайте на спільній прес-конференції з німецькою канцлеркою Анґелою Меркель.

Меркель заявила, що засідання Ради НАТО-Росія було добрим знаком. "Розмовляти важливо", - сказала вона. Втім, це не означає, що відмінності у поглядах між сторонами було забуто. Між Росією та НАТО зберігається "ціла низка дуже відмінних оцінок", вважає Меркель.

 

Нагадаємо, що 20 квітня відбулося перше з червня 2014 року засідання Ради НАТО-Росія на рівні послів. Коментуючи результати засідання, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що між Альянсом та Росією є "глибокі розбіжності", і зустріч цього стану речей не змінила.

Війну на сході України спонсорує Росія

Війну на сході України спонсорує Росія

Повʼязані теми:

Наступна публікація